Røff keepertrening på Melwood

Loris Karius og Simon Mignolet har blitt gitt nye treningsmetoder for bedre å tilpasse seg det fysiske spillet i Premier League.

31. okt 2016 kl 23.55 Torbjørn Flatin

Med velsignelse av Jürgen Klopp bruker keepertrener John Achterberg en «tackle bag», i utgangspunktet ment for rugby, når Liverpools keepere trener på å håndtere innlegg. Det gjelder ikke minst 23-årige Loris Karius, som Klopp nå har gitt tillit som førstekeeper uten tidligere erfaring fra Premier League.

- John Achterberg bruker vanligvis sine hender, men det er bedre å bruke noe annet, sier Klopp til Liverpool Echo om metodene som skal tilpasse Karius til engelsk toppfotball.

- Som keeper må du først lære deg teknikken, siden må du tilpasse deg omgivelsene – det å ha seks, sju spillere rundt deg.

- Ingen vil flytte på seg, snarere tvert i mot så ønsker de å forstyrre deg.

- Dette var ingen spesiell forberedelse til Crystal Palace, fortsette manageren om den spesielle sekken som blir benyttet. – Det var spesiell trening for keepere i Premier League.

- Det var det samme for West Brom, det var mye av det samme mot Manchester United, slik er livet for en keeper.

- Du kan ikke si at det ikke skal sendes lange baller inn i feltet, det er ikke slik det fungerer. Du må forberede guttene, og det er det John gjør.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]