Før kamp i motstanderleiren:Spår svekket ellever

Erik Thorstvedt og Tottenhams Venners supporterleder tror Ligacupen er den laveste turneringen på Pochettinos prioriteringsliste.

24. okt 2016 kl 13.01 Arve Corneliussen

– Ligacupen blir nok ikke veldig høyt prioritert. Det blir sånn at de plukker ut et lag som er akkurat gode nok til å kunne snike seg videre, men ikke så dårlige at de blir sjanseløse i kampen, sier tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt.

Thorstvedt mener lag som Liverpool og Tottenham har en prestasjonsfilosofi i klubben, hvor alle spillerne er kjent med sine oppgaver. Spillerne skal prestere hver eneste dag, også om det er en kamp med redusert mannskap i ligacupen.

– Man blir på en måte offer for sin egen suksess når man skal kjempe på så mange fronter, så de vil nok sjonglere litt. De som vanligvis ikke spiller får en sjanse til å vise seg frem, så man gir som regel bånn pinne i disse kampene og, mener Thorstvedt.

Nå venter det, medregnet kveldens kamp, fire kamper på 13 dager for de liljehvite. Leicester gjester White Hart Lane på lørdag, før det kommer viktige oppgjør mot Bayer Leverkusen og Arsenal.

– Det er snakk om et trofé og utstillingsvindu. Ofte synes fansen at det er artig å se den neste generasjonen med spillere, og Liverpool - Tottenham er en stor kamp uansett.

Skuffende spiss

I sommer hentet Tottenham toppscoreren i Eredivisie, Vincent Janssen, for å avlaste Harry Kane. Han har imidlertid ikke klart å følge opp Kanes målsnitt, og står med ett mål på 13 kamper. Målet kom i 5-0-seieren mot Gillingham i forrige Ligacup-runde.

– Jeg ønsker aller mest i morgen at Janssen skal score et mål. Hvis du skal si noe nå, har han vært en flopp. Det å kjøpe spisser fra Nederland er et sjansespill, mener eks-keeperen.

– I sommer gjorde Tottenham tre store signeringer – Janssen, Sissoko og Wanyama. Foreløpig kunne de spart seg for to av tre, for det er kun Wanyama som har kommet inn og vært veldig god. Sissoko har ikke kommet inn i stilen til resten av gjengen.

I sommer kjøpte Tottenham også vingtalentet Georges-Kévin Nkoudou fra Marseille. Han har hittil bare fått fire innhopp, men ventes å være en del av kveldens kamptropp.

– Han er en driblefant på kanten som har sett lovende ut. Han har ikke spilt så mye, men akkurat spilt nok til at man har fått lyst til å se mer.

– Harry Winks er en annen som kan komme til å spille. Han er en strøken og pasningsikker midtbanespiller, men hvis man måtte satt penger på noe ville det vært at han kommer til å ende opp et annet sted enn Tottenham.

Thorstvedt sammenligner Winks' situasjon med Ryan Masons, som har endt opp i Hull etter nesten å ha slått gjennom i Tottenham.

– En sjelden gang kommer det en som Dele Alli og tar nivået med engang. Det er utrolig vanskelig for spillere som vaker for lenge utenfor førstelaget, spesielt når klubbene har råd til å hente spillere fra hele verden.

AKTUELL:
AKTUELL:  Cameron Carter-Vickers er aktuell for startplass i kveld om Pochettino velger å spare en stopper. Han minner Vidar Edell om Steven Caulker, som for øvrig fikk noen kamper for Liverpool på lån forrige sesong.

Unge spillere

Vidar Edell, leder i Tottenhams Venner, trekker også frem franske Nkoudou som en spiller han håper å se.

– Han er ufattelig spennende, og fikk noen minutter forrige runde mot Gillingham. Han er en helt spesiell, uortodoks spiller som gjør mye artig og er kjapp i nøtten, forteller Edell.

Videre forventer han at Hugo Lloris spares i mål, og at det vil bli forandringer på stopperplass. Toby Alderweireld er ute med skade, og derfor har Eric Dier og Jan Verthongen dannet stopperpar de siste kampene.

– Jeg tror vi kommer til å gjøre minst én forandring blant stopperne. Kevin Wimmer er god, han er østerriksk landslagsspiller. Cameron Carter-Vickers er også en veldig spennende og sterk stopper, som minner litt om Steven Caulker.

– Men én av de faste midtstopperne må være med. Det går på stabilitet. Det blir for tynt mot Liverpool på Anfield om vi bytter ut begge, mener han.

– Av de tre offensive midtbanespillerne som har spilt de siste kampene, Eriksen, Lamela og Alli, tror jeg to av dem får hvile.

Edell mener videre at folk har vært for tidlig ute med å avskrive Vincent Janssen, og peker på at han tross alt ble kjøpt inn som reservespiss.

– Det er mye kakling på Internett, og juryen har vært litt tidlig ute. Det hadde vært veldig moro om han startet i kveld.

Prioriteringslisten

– Man er nødt til å prioritere bort med fire turneringer å spille, og da er det Ligacupen som prioriteres bort først. Den har minst prestisje av turneringene, og Champions League er et uttalt mål for Tottenham. I tillegg til ligaen blir det klart prioritert, sier supporterlederen.

– Det er to måter å se det på – de andre turneringene er veldig store.

Mauricio Pochettino viste prov på det samme i fjor, da han i derby-tapet mot Arsenal hvilte flere faste spillere. Riktignok startet Harry Kane, Christian Eriksen og Eric Dier, men spillere som Dele Alli, Jan Verthongen, Hugo Lloris og Kyle Walker ble hvilt.

– Jeg sitter med en følelse at det blir lignende i år, altså ikke en toppet ellever. Det er vanskelig å kommentere om det svir like mye med tap nå som i andre kamper, men stiller man med redusert lag må man ta konsekvensene.

– Champions League-kampene ser jeg alltid på pub, men kampen i kveld ser jeg hjemme.

Mignolet og Vorm

Det ventes at nederlandske Michel Vorm starter i kveld. Han spilte både Gillingham-kampen og i cup-exiten mot Arsenal forrige sesong.

– Jeg er nesten helt sikker på at vi sparer Hugo Lloris, sier Edell.

Vorm er imidlertid ikke den eneste andre-keeperen som ventes å starte på Anfield. Jurgen Klopp fortalte på pressekonferansen at Simon Mignolet vokter Liverpool-buret med mindre noe drastisk skjer. Thorstvedt tror ikke denne kampen alene kan gjøre ham til førstevalg igjen.

– Han må bare tenke at han må spille bra, og at ingen skal score på ham. Samtidig, hvis han gjør en feil nå, blir det som han sitter i en sementblanding på benken som bare størkner på, sier Thorstvedt.

– Jeg tror ikke denne kampen gjør at han havner tilbake i mål. Klopp ser nok på totalbildet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]