Overbevisende derbyseier for Liverpool U18 mot Everton

Fire forskjellige har scoret for Liverpool U18, som kjørte over Everton i miniderbyet.

Neil Critchleys lag vant 5-1 mot Fulham forrige helg, og fikk dermed omsider en seier etter tap i de to første kampene i U18-playoff mot Blackburn og Reading. Lørdag formiddag fulgte de opp med en imponerende forestilling mot Everton.

I en sjanserik førsteomgang, tok Liverpool ledelsen etter et kjempefint angrep etter 34 minutter.

Kaptein Trent Alexander-Arnold spilte til Toni Gomes, han gikk mellom Everton-forsvarere, og ga uegoistisk til Adam Phillips, som satte ballen sikkert i lengste hjørnet.

Like etter pause økte Herbie Kane til 2-0 med et vakkert frispark fra 16-metersstreken. Han skrudde ballen elegant over muren, og den duppet ned til høyre for keeper.

Liverpool koblet virkelig grepet om andreomgangen og var farlig frampå flere ganger. Etter 71 minutter ble kampen avgjort da Ben Woodburn presset Everton-forsvart til feil, rundlurte keeper og plasserer ballen i nettet.

En av Liverpools beste i denne kampen var Alexander-Arnold, og sju minutter før slutt fikk han også sitt mål. Liverpool fikk straffe ved Adam Phillips. Alexander-Arnold tok straffen, og setter den under keeper.

Dermed ble det seier for Liverpool U18 mot Everton i playoffen for U18.

Evertons lag: Ciaran O'Loughlin, James Yates, Ryan Harrington, Beni Baningime, Callum Lees, Josef Yarney, Shayne Lavery, Jack Kiersey, Delial Brewster, Nathan Holland, Nathan Broadhead. Reserver: Ben Pierce, Spencer Myers, Liam Morris, Alex Denny.

Liverpools lag: Caoimhin Kelleher, Trent Alexander-Arnold, Kane Lewis, Michel Parker, Corey Whelan, Liam Coyle, Herbie Kane, Oviemuno Ejaria, Toni Gomes, Adam Phillips, Ben Woodburn. Reserver: George Johnston, Ben Williams, Conor Masterson, Brooks Lennon.

Kampen:

90. min: Slutt.

90. min: Tre minutter er lagt til.

90. min: Kiersey får også gult kort etter en takling på Phillips.

90. min: Gult kort til Liam Morris hos Everton.

83. min 0-4!: Liverpool får straffe ved Adam Phillips. Kaptein Trent Alexander-Arnold tar straffen, og setter den under keeper. Den fortjente kapteinen, som har hatt en veldig god dag for Liverpool.

82. min: Alexander-Arnold får ballen inne i feltet fra Ejaria. Finter seg fri, men skuddet går over.

80. min: Kane kommer til avslutning, men keeper holder. Liverpool har full kontroll på dette.

77. min: Myers kommer inn for for Harrington, mens Morris kommer inn for Lavery Everton

72. min: Toni Gomes går ut Brooks Lennon kommer inn.

71. min 0-3!: Ben Woodburn presser Everton-forsvart til feil, runder keeper og plasserer ballen i nettet. Kald og rolig.

68. min: Trent Alexander-Arnold gjør igjen sine saker bra på høyresiden, og legger inn foran mål. Det angrepet hadde fortjent en bedre skjebne.

60. min: Kelleher strekker seg og redder mesterlig et godt langskudd fra de blå.

57. min: Alexander-Arnold kommer seg til avslutning fra høyrekanten. Skuddet blir blokkert.

53. min: Gode kombinasjoner fra Liverpool igjen. Gomis vender opp, spiller til Kane som kommer i full fart mot feltet, han spiller raskt fri Woodburn, som kommer alene med keeper. Får ikke avsluttet ordentlig, men godt angrepsspill.

52. min: Everton fester grepet, men Liverpool forsvarer seg godt og gir Everton begrensede muligheter til å avslutte.

48. min 0-2!: Herbie Kane scorer på frisparket. Skrur ballen over muren og den dupper ned i nettet til høyre for keeperen.

47. min: Liverpool får frispark rett utenfor 16-meteren, etter en hands.

45. min: Everton tar avspark i andre omgang

Pause: Liverpool leder 0-1 til pause, etter en omgang med flere store sjanser.

43. min: Stor sjanse for Liverpool mot slutten av omgangen når Trent Alexander-Arnold kommer alene med keeper. Får et litt dårlig touch på ballen først, og keeper snapper opp.

39. min: Gomis utnytter en feil i Evertons forsvar, legger til Phillips, men han snubler når han får ballen. Nok en god kombinasjon mellom de to.

34. min 0-1: Kjempefint angrepsspill av Liverpool. Trent Alexander-Arnold spiller til Toni Gomes, som går mellom to Everton-forsvarere, gir uegoistisk til Adam Phillips som setter ballen sikkert i lengste hjørnet.

33. min: Liverpool er en trussel igjen, men avslutningene sitter ikke helt. Ejaria med svak avslutning fra god posisjon.

32. min: Everton skaper mye på høyrekanten. Kommer seg til avslutning, men Kelleher, er med igjen.

30. min: Phillips med et godt frispark mot Gomes på bakerste stolpe. Liverpool-spilleren når ballen, men avblåses for offside.

26. min: Kjempesjanse for Liverpool. Woodburn legger inn lavt fra venstre, Gomis får ballen på en meter, men på ett eller annet vis får Everton ballen til corner. Kampens største mulighet til nå.

22. min: Lewis med en god ball mot Gomes på 5-meteren. Everton får klarert. Sjansen kom etter at Liverpool i lengre tid har spilt tversoverpasninger utenfor Evertons 16-meter.

20. min: Toni Gomes med et godt raid på høyresiden og lurer både Harrington og Kiersey, før han legger inn. Der er det imidlertid ingen.

16. min: Kelleher med en ny god redning.

16. min: Misforståelse mellom Evertons keeper og midtstopper, gir nesten Liverpool en mulighet.

15. min: Holland blir først stoppet av en blokkering av Whelan, men får igjen ballen og får skutt fra kort hold. Får ikke ordentlig trøkk på skuddet og Kelleher redder greit.

14. min: Ben Woodburn med en god sjanse for Liverpool, kommer alene med keeper, men prøver å legge inn foran mål istedenfor å skyte selv. Sjansen kom rett etter en god mulighet for hjemmelaget.

12. min: Ejaria med en god ball mot høyre, Trent Alexander-Arnold slår inn i midten, og Everton får ordnet opp. Men godt angrep av Liverpool.

10. min: Liverpools keeper Kelleher på bærtur utenfor 16-meteren. Keeperen blir overlistet, men er heldig som ikke straffes.

7. min: Brewster med et ufarlig langskudd for Everton.

6. min: Everton med en lang corner mot bakerste stolpe, den går altfor langt og Alexander-Arnold klarerer.

4. min: Liverpool med kampens første corner. Adam Phillips tar corneren fra høyre, ballen går like over hodet på Michel Parker.

1. min: Everton med kampens første mulighet, men en 45-graderspasning ut i feltet får Liverpool kontroll på.

1. min: Liverpool tar avspark på Finch Farm.