Prisen for Ings fastsettes kommende uke

Liverpool vil endelig finne ut hvor mye de må betale Burnley for Danny Ings.

Chris Bascombe i Telegraph skriver at tribunalet som skal avgjøre hvor mye Liverpool må betale Burnley for Danny Ings samles i Manchester på tirsdag. Liverpools daglige leder, Ian Ayre, vil legge frem Liverpools syn på saken.

Premier League haddet håpet at Liverpool og Burnley skulle komme til enighet uten komiteens hjelp, men avstanden mellom klubbene er stor når det gjelder verdsettingen av den 23 år gamle spissen.

Ings kom til Liverpool som Bosman-spiller, etter at kontrakten hans med Burnley hadde løpt ut. Men siden spilleren var under 23 år hadde Burnley likevel rett på en kompensasjonssum for å ha utviklet spilleren.



Liverpool tilbød Burnley rundt 4 millioner pund, men Burnley hevder at de takket nei til et bud på hele 12 millioner pund fra Tottenham.

Tribunalet skal kommende uke bestemme hva Ings var verdt sommeren 2015, og ikke hans verdi i dag. Spilleren fikk sin første landskamp for England etter at han begynte å spille for Liverpool, men fikk så en alvorlig kneskade like etterpå.

Rekordbeløp?

Høringen er ventet å vare i en til to dager, før man kommer til en beslutning.

Den største overgangssummen tribunalet har fastsatt til nå var for Daniel Sturridge sin overgang fra Manchester City til Chelsea i 2009. Da ble Chelsea beordret til å betale 3,5 millioner pund, og ytterligere 500 000 pund etter 10, 20, 30 og 40 kamper. Chelsea måtte også betale ytterlligere 1 million pund når Sturridge debuterte for England. Manchester City fikk også 15% av de 12 millioner pund som Liverpool betalte for Sturridge i januar 2013, noe som tilsvarte 1,8 millioner pund. Totalt måtte Chelsea dermed betale 8,3 millioner pund til City for Sturridge.

Burnley håper å få mer enn dette for Ings.

LES OGSÅ: Ings på vei mot overraskende raskt skadecomeback