Prøver å fokusere på semifinalen

Mamadou Sakhos positive dopingprøve har skapt mye støy rundt Liverpool, men midt oppe i all viraken forsøker Jürgen Klopp og hans spillere å fokusere på semifinalen i Europa League.

Villarreal er motstander i Spania torsdag kveld, og er siste hinder på veien før en eventuell finale for Liverpool.

LES OGSÅ: Har aldri møtt Villarreal tidligere

– Jeg føler styrken i denne klubben. Jeg følte den når vi spilte mot Dortmund på Anfield, og jeg så den i gatene før kampen. Jeg tror det er noen klubber som har større sjanse til å vinne trofeer enn andre klubber. Jeg vet ikke hvordan det har seg, men dette følte jeg for første gang da jeg var i Dortmund. Jeg føler det i Liverpool, og det tror jeg supporterne gjør også, sier en optimistisk Jürgen Klopp til The Guardian.

– Jeg liker Europa League

Tyskeren forstår ikke hvorfor Europa League har status som en annenrangs turnering i England.

– Jeg har hørt at Europa League ikke har så god klang i England, og jeg forstår egentlig ikke hvorfor. Spillerne har likt denne turneringen, og jeg ville ha vært fornøyd med innsatsen vår i Europa League selv om vi hadde gått ut i kvartfinalen. Det har vært en fin reise, og en god erfaring, slår Klopp fast.

LES OGSÅ: Villarreal gleder seg til Anfield

– Vanligvis jobber du et helt år for å komme med i Europa, så det er en fin bonus å være med i turneringen. Jeg vet at topp fire er topp fire, men dersom du kommer på femteplass så takker du ja til det som følger med. Jeg liker å spille kamper, uansett hva turneringen heter.

– Denne klubben vil ha suksess i fremtiden

Vinneren av Europa League er som kjent kvalifisert for neste års Champions League, uten at Klopp tror det vil ha noen stor betydning for kaliberet på spillerne han vil være i stand til å hente inn i sommer.

– Dersom en spiller ønsker å gå til en klubb bare fordi klubben er med i Champions League, er han kanskje ikke den rette spilleren for denne klubben. Jeg vet om mange spillere som ønsker å komme hit. Spillere som vet at vi er Liverpool. De vet at dette er en stor klubb. De vet at denne klubben vil ha suksess i fremtiden.

LES OGSÅ: Rafa ønsker LFC lykke til mot Villarreal