Reservepreget lag mot Exeter

Med 11 førstelagsspillere på skadelisten kommer Liverpool til å stille med et ungt og uerfarent lag i Exeter i morgen kveld.

Jürgen Klopp bekreftet under dagens pressekonferanse på Melwood at han kommer til å gjøre store endringer på laget til kampen mot Exeter. Flere av disse endringene er tvunget frem på grunn av skader på sentrale spillere. Blant annet har ikke Klopp en eneste midtstopper med førstelagserfaring tilgjengelig.

Liverpool har kalt trioen Ryan Kent, Sheyi Ojo og Tiago Ilori hjem fra låneopphold, blant annet med tanke på morgendagens kamp.

Kommer til å gjøre mange forandringer

Jürgen Klopp mener at kampen i Exeter blir en stor mulighet for de unge spillerne.

– Det er en mulighet de bør ta vare på, uttalte Liverpool-manageren.

– Vi må gjøre mange forandringer på laget. Vi må ta situasjonen som den er, når vi reiser til Exeter. Jeg vil være der. Det er sikkert. Og jeg vil ta med meg noen få spillere også!

– FA-cupen er selvsagt en flott turnering, som vi kjenner godt til. Men vi må ta avgjørelsene med tanke på laget nå, med tanke på Liverpools og lagets beste. Så vi må gjøre forandringer. Det er det eneste jeg kan si. Akkurat nå vet jeg ikke hvem som vil være tilgjengelig etter dagens trening, men selvsagt blir det forandringer på laget.

– Vi vil alltid stille med et lag på banen, og vi vil alltid stille med gode spillere. Men noen ganger har de mindre erfaring, så vi får se, men vi vil stille med et godt lag.

LES OGSÅ: Dette sa Klopp under dagens pressekonferanse

Har respekt for FA-cupen

 – FA-cupen er helt klart en viktig turnering, som vi har stor respekt for. Vi kan ikke tenke på at dette er vår første runde. Du kan bare komme til finalen ved å vinne alle kampene. I morgen må vi finne en løsning for situasjonen vi befinner i oss nå.

– Dersom vi går videre er det bra, men dersom vi går ut vil vi bli kritisert. Det er ikke noe problem, men vi må ta hensyn til mer enn bare en kamp.

– Det laget vi stiller med i morgen vil ønske å vinne denne kampen, det er 100% sikkert. De vil gi alt de har. Men det vil bli et lag som kanskje ikke har spilt så mye sammen. Det er sannheten. Exeter vil kanskje tro at de har en sjanse. Men de må ta vare på den. Slik er fotball. Vi reiser dit for å vinne kampen, og gå til neste runde.

– Men i vår situasjon kan jeg ikke være blind og ikke tenke på Arsenal-kampen i neste uke. Vi har flere spillere som trenger tid til å komme til hektene igjen og være tilgjengelige for oss til den kampen. Troppen er stor om vi regner med alle de unge spillere, og vi må bruke denne dybden i troppen nå.

– Dette er en stor sjanse for våre unge spillere, men de skal ikke føle det som et press. Dersom de gjør det bra, og tar steget opp raskt, så er det bra. Dersom de ikke klarer det, så er det fine at de fortsatt er unge, og har tiden på sin side. Det er hva vi vil fortelle dem, og så får vi se.

Det som er sikkert er at Liverpool vil være uten hele 11 førstelagsspillere i morgen: Dejan Lovren, Philippe Coutinho, Kolo Toure, Mamadou Sakho, Martin Skrtel, Daniel Sturridge, Jordan Henderson, Divock Origi, Danny Ings, Jordan Rossiter, og Joe Gomez er alle skadet og uaktuelle til denne kampen.

Velinformerte Paul Joyce i Express tror at dette betyr at spillere som Connor Randall, Cameron Brannagan, Brad Smith og Joao Teixeira vil få spilletid.

LES OGSÅ: Coutinho ute en måned