Riise legger opp som 35-åring

Nordmannen med flest kamper i Premier League bekrefter at han nå avslutter karrieren.

I et innlegg på egen blogg forteller John Arne Riise, med hele 348 kamper og 31 mål i Liverpool-trøye bak seg, og totalt 321 kamper i Premier League, at han legger skoene på hylla. 35-åringen avbryter kontrakten med Aalesunds FK med umiddelbart virkning.

«Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal begynne på dette blogginnlegget», skriver Champions League-vinneren, «men det skal handle om toppidrett, motivasjon og det som føles som mitt livs viktigste avgjørelse. Og tyngste. Jeg har nemlig bestemt meg for å si opp jobben min.»

Riise avslutter karrieren der den startet i hjemlandet. Den energiske, skuddsterke venstrebacken reiste til Monaco som tenåring på tampen av 90-tallet, før han ble hentet til Anfield for fire millioner pund sommeren 2001.

I Liverpool fra 2001 til 2008

Gjennom sju innholdsrike år i helrødt vant han Champions League (2004/2005), FA-cupen (2005/2006), ligacupen (2002/2003), to FA Community Shields (2001 og 2006) og UEFA Super Cup to ganger (2001 og 2005).

I 2006 fikk Riise den gjeve Kniksenprisen som årets spiller i norsk fotball.

To år senere ble nordmannen solgt til AS Roma, der han spilte frem til han returnerte til Premier League med Fulham i 2011. Etter 2013/2014-sesongen løp kontrakten ut, og han fortsatte karrieren i kypriotiske APOEL, hvor han vant «The Double».

Flest kamper for Norge

I fjor høst fikk Riise prøve seg under manager Roberto Carlos i indiske Delhi Dynamos, før han reiste hjem til Norge for å spille for moderklubben i Ålesund. Etter ti ligakamper og tre cupopptredener dette året er Riise nå ferdig på toppnivå.

«Kanskje kommer gleden og den nødvendige motivasjonen en gang tilbake, hva veit jeg, men nå er den ikke stor nok», skriver mannen med 110 kamper for det norske A-landslaget. Ingen har flere.

Ingen nordmenn har heller flere opptredener i den engelske toppdivisjonen. Totalt spilte han 321 kamper – 234 for Liverpool, 87 for Fulham – i Premier League.

– Blant Premier Leagues beste backer

– John Arne har en av de mest markante karrierene i norsk fotball noensinne. Det ble en enorm karriere på landslaget med hele 110 kamper, og som klubbspiller er det spesielt tiden i Liverpool som var stor, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

– Han tok Premier League med storm og var en av de beste backene i ligaen i flere sesonger, i tillegg til å vinne Champions League. Det var fantastisk, legger Semb til.