Rodgers om spillerkjøp: – Jeg hadde ikke siste ord

Brendan Rodgers avslører hva som skjedde da Alexis Sanchez glapp, og Mario Balotelli havnet i Liverpool.

Det var en svært åpenhjertig Brendan Rodgers som før Liverpool mot Manchester United-kampen søndag var gjest i programmet «Goal on Sunday» på Sky Sport.

I programmet snakket han om perioden under og etter Liverpool, og også om forholdet til Raheem Sterling.

Gruppebeslutning

Den tidligere Liverpool-manageren uttalte seg også om hvordan transferkomiteen fungerte da han var i klubben. 

– Det var en gruppebeslutning. Det var absolutt ikke noe jeg ville ha det eneste eller siste ordet om, sa Rodgers om hvordan beslutningene om hvem som skulle bli kjøpt ble tatt.

– Modellen i klubben er litt annerledes. Eierne har en måte å jobbe på som går på at man ønsker å hente inn unge spillere som man kan utvikle. Man ser at spillere som har kommet inn er 24 år eller yngre, og de som er over det var spillere på free transfer, sa han.

Rodgers snakket også om at man ofte hadde en liste med spillere man ønsket, men om spillerne ikke var tilgjengelig, måtte han ta til takke med noen andre.

– Du må ha spillere. Hvis du trenger en venstreback, men den du vil ha ikke er tilgjengelig, da har du en liste på tre eller fire spillere. Du må ta den beste i den gruppen. Slik er modellen, sa Rodgers.

Bygde planene rundt Sanchez

Brendan Rogers uttalte i TV-programmet at etter at Luis Suarez forlot Liverpool ble klubbens planer bygd opp rundt at Alexis Sanchez skulle erstatte storscoreren.

Isteden havnet Sanchez, som kjent, i Arsenal, og Liverpool fikk et stort problem.

Spissbehovet førte til at Anfield-klubben på slutten av transfervinduet hentet Mario Balotelli. Det var bare noen uker etter at Rodgers uttalte at det ikke var en spiller han ønsket.

– Det vi trengte var en erstatter for en spiller som kunne presse på topp, det var ikke bare en målscorer vi så etter. Luis Suarez ga oss så mye mer enn det, presset og det harde arbeidet. Etter AC Milan-kampen ble jeg stilt et spørsmål om Balotelli, men jeg følte ikke at han passet profilen vi var ute etter.

Eierne ville ha Balotelli

Eierne var uenig i det. De så på Balotelli som en god investering.

– Da vi kom til slutten av sommeren slet vi med å få inn de spillerne vi ønsket i den rollen. Da tenkte eierne at dette var en spiller jeg kunne utvikle. Han har hatt noen småproblemer Mario. Han er et stort talent, for all del. Han er høy, raskt, sterk og med bra touch. De mente dette var en spiller til 50 millioner pund, som vi kunne hente for 16 millioner. De mente jeg kanskje kunne utvikle han, som jeg har utviklet noen andre spillere.

– Når eierne ønsker at du skal ta den veien og det ikke er andre muligheter, gjør man et forsøk.

Fasiten kjenner vi i dag. Balotelli scoret bare fire mål på 28 kamper, og ble lånt tilbake til AC Milan denne sesongen. Sanchez scoret 22 mål på 47 kamper.

Sto igjen med Lambert

Rodgers sier det var diskusjoner om Balotellis utenomsportslige rykte før de tok ham til klubben.

– Når eierne vil at du skal gå for en spiller, er det min jobb å styre klubben etter det. Det var andre grunner til at vi ikke kunne få andre spillere. Den store nedturen for oss var at vi følte at vi kunne få Alexis Sanchez. Vi mente han var det beste erstatteren, vi trodde han ville bli perfekt for oss.

– Vi følte at da Luis dro kunne vi få Sanchez inn, han ville smeltet fint inn i laget - og at vi kunne hente Rickie Lambert i tillegg. Rickie skulle bli et alternativ for oss, men det endte med at vi ikke fikk Sanchez og dessverre havnet presset på Rickie. Det var ikke planen.

– Plutselig kommer ikke Sanchez, vi tror Fabio Borini er forsvunnet, Daniel Sturridge har blitt skadet og den eneste spissen vi har er Rickie Lambert. Bare en 32 år gammel spiss når du går inn i en Champions League-sesong er ikke ideelt, sa Rodgers.  

LES OGSÅ: Aldri noe problem mellom Sterling og meg