Så seg ut Matip før han ble Liverpool-manager

Jürgen Klopp uttaler seg nå for første gang om sin nyeste signering.

Jürgen Klopp skal ha vært så imponert av Joël Matip at han satte opp Schalke-spilleren på en liste over spillere han kunne tenke seg til sitt neste lag, da han hadde sin friperiode etter Dortmund-jobben, skriver Liverpoolfc.com.

– For å være ærlig, da jeg hadde pausen min tenkte jeg at i min neste klubb, skulle jeg ha Joël i tankene om det skulle være et behov, sier Jürgen Klopp om sin nyeste signering.

– Jeg er veldig fornøyd. Alle som kjenner ham ville vært interessert. Han er kanskje ikke den mest kjente spilleren i England, men han er 24 år og har spilt rundt 200 Budesliga-kamper for Schalke.

LES OGSÅ: Så mye får Matip i lønn og sign on fee

Ung - men erfaren

– Han er en topp midtstopper. Veldig ung, men erfaren. Det er ikke så ofte man ser det, sier Klopp om 24-åringen, som også har 27 landskamper for Kamerun.

Klopp observerte Matip da han spilte mot hans eget lag Borussia Dortmund.

– Han spilte aldri for mitt lag, han gjorde det motsatte, han spilte for deres største konkurrent. Det sier kanskje mye om hans kvaliteter. Selv da han spilte for laget man ikke kan elske som Dortmund-manager, var kvaliteten hans tydelig.

– Det var kanskje en fordel at jeg kjenner til han, og han kjenner til meg, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

Det er liten tvil om at Liverpools manager har stor tro på Matips kvaliteter.

– Han er en ordentlig midtstopper. Han er fysisk sterk, og høy - høyere enn meg. Han er rask, han beveger seg fleksibelt, god teknisk og har spilt i ulike systemer med både fire og tre forsvarere.

LES OGSÅ: 10 ting å vite om Matip

– Vet at folk sier forsvaret ikke er så godt

– Han scorer mål, minst fire eller fem hver sesong. Han er god en mot en, og rask. Hele pakka, sier Klopp.

Tilsammen er det blitt 243 kamper for Schalke 04, og han har scoret 23 mål. Denne sesongen står han med fire mål og tre assist, ifølge Transfermarkt.com.  Hele 16 av de 17 målene han har scoret i Bundesliga har kommet etter dødballer, skriver tyske Opta.

– Jeg vet folk sier at forsvaret vårt ikke er så godt. Vi må forsvare oss bedre som lag først og fremst. Dette er ikke for å løse et problem. Det er en overgang med gode utsikter for framtiden, men han kan hjelpe til umiddelbart og det er bra for oss, sier Klopp. 

LES OGSÅ: Her er Tor-Kristian Karlsens vurdering av Matip