Sakhos suspensjon nærmer seg slutten

Til uka vil det sannsynligvis komme nye opplysninger i dopingsaken mot Mamadou Sakho.

Etter at suspensjonen av Mamadou Sakho ble utvidet også av FIFA, har det vært stille rundt franskmannens dopingsak.

Det er så langt ikke blitt offentliggjort noen dato for når saken skal opp i UEFAs «Control, Ethics and Disciplinary Body».

Men Sakhos foreløpige 30 dagers suspensjon fra UEFA og FIFA ble igangsatt fra 28. april, og ble igangsatt i påvente av en domsavsigelse. 

Dermed bør det komme nye opplysninger om framdriften eller en avklaring av saken iløpet av den kommende uken. Lørdag 28. mai har det nemlig gått 30 dager siden suspensjonen ble igangsatt. 

Mistet Nike-avtale

Testen av Sakho ble tatt etter Liverpools kamp mot Manchester United 17. mars, og han skal ha testet positivt på fettforbrennende stoffer. Sakho ba ikke om å få testet B-pøven.

«Vi forstår det slik at Sakho vil akseptere at han tok fettforbrennende piller, men at han ikke var klar over at de inneholdt ulovlige stoffer», har The Telegraph skrevet tidligere. 

Sakho får nå uansett ikke delta i EM på hjemmebane med Frankrike denne sommeren. I tillegg har Nike besluttet å avbryte samarbeidet med Sakho inntil saken er avklart.

Straff for selve dopingovertredelsene kan i verste fall bli fra 2 til 4 år for Liverpool-spilleren, men det kan finnes formildende omstendigheter.  

Liverpool har sagt at de ikke ønsker å uttale seg om saken før den er avklart. 

LES OGSÅ: Utvidet suspensjon for Sakho