Seks spillere ute med hamstringskader

To nye spillere ut med lårstrekk mot Stoke.

«Hamstring» var årets verste ord i 2015 uttalte Jürgen Klopp i romjulen. I den første semifinalen i ligacupen, mot Stoke i går kveld, haltet både Philippe Couitnho og Dejan Lovren av banen med strekkskader i baksiden av låret. Det betyr at Liverpool for øyeblikket har seks spillere ute med samme type skade. Alt tyder dermed på at «hamstring» blir årets verste ord også i 2016.

Liverpool har elleve spillere ute med skader foran FA-cupkampen mot Exeter på fredag. Ti dersom vi regner Jon Flanagan, som har vært i aksjon to ganger for U21-laget de siste ukene, som friskmeldt etter sine langvarige kneproblemer. Hele 60% av disse ti er altså ute med eksakt samme type skader.

Martin Skrtel, Divock Origi, Jordan Rossiter, Daniel Sturridge, Philippe Coutinho og Dejan Lovren er de seks som for tiden får behandling for strekkskader i baksiden av låret. I tillegg er som kjent Joe Gomez og Danny Ings ute resten av sesongen på grunn av alvorlige kneskader. Mamadou Sakho spilte ikke mot Stoke grunnet en liten kneskade han fikk i situasjonen der han ble taklet av Jeremain Lens i kampen mot Sunderland, mens Jordan Henderson sliter med den ene hælen.

Skadene tok glansen vekk fra seieren

– Skadene kastet en stor, stor skygge over kampen. En skygge som vi ikke kan ignorere. Vi fikk to nye skader, og jeg vet ærlig talt ikke hvor alvorlige de er. Det så ikke bra ut, så vi må bare vente og se, sa Klopp etter 1-0 seieren over Stoke i går kveld.

– Det er som det er. Vi får bare se hva vi kan gjøre etter denne kampen. Dette er en merkelig følelse. På den ene siden var det et stort pluss at vi vant kampen, spilte bra, og spillerne kjempet godt. Men de to skadene var ikke bra.

Mot slutten så det ut som Kolo Toure også hadde fått en hamstringskade, men Klopp bekrefter at det kun dreier seg om krampe.

– Kolo spilte en perfekt kamp. Hans beste inngripen kom like før han fikk krampe, da han blokkerte ballen. Kolo var strålende i denne kampen. Veldig god. Men vi får se om han er i stand til å spille neste kamp.

LES OGSÅ: – Fikk god hjelp av Kolo

Souness skylder på Klopp

Tidligere Liverpool-manager Graeme Souness mener at det er den krevende spillestilen som Klopp legger opp til som er årsaken til alle hamstringskadene som Liverpool sliter med for tiden.

– Det er ingen tilfeldighet at Liverpool-spillerne sliter med mange strekkskader i baksiden av låret etter at Jürgen Klopp kom til klubben. Det kreves høyt og hardt press hele tiden. Gjør man dette i 90 minutter er det krevende for beina. Jeg tror det er årsaken. Det er ingen tilfeldighet. Jeg tror de må se på hva de gjør på trening, sier Souness til Liverpool Echo.