Seks spillere uten kontrakt til sommeren

Kolo Toure har et brennende ønske om å fortsette som Liverpool-spiller. Han er ikke den eneste som må overbevise på kort tid.

Til sommeren kan det bli store endringer i Liverpools tropp, når Jürgen Klopp for alvor kan begynne å sette sitt preg på laget.

Seks Liverpool-spillere er spesielt utsatt, fordi kontrakten deres med klubben går ut sommeren 2016.

Kolo Toure sier i tirsdagens Liverpool Echo at han er fast bestemt på å overbevise Klopp om at han fortjener en ny kontrakt. Men når Joël Matip kommer inn, er det sannsynlig at Klopp må slanke i stopperstallen sin.

LES OGSÅ: Matip og jakten på en ny forsvarssjef

Jose Enrique er en annen spiller som står uten kontrakt til sommeren. Enrique, som kom fra Newcastle i 2001 for 6 millioner pund vil men stor sannsynlighet forsvinne til sommeren. Spanjolen har til nå denne sesongen bare spilt i tre kamper, alle i FA-cupen. Sist sesong ble det bare 9 kamper på ham.

Lokale unggutter

En annen spiller det er knyttet spenning til er Jon Flanagan, som endelig har kjempet seg tilbake etter sitt skademareritt.

Flanagans kontrakt gikk egentlig ut i fjor sommer, men på grunn av skaden fikk han ett års forlengelse. Innen sommeren må Liverpool på nytt ta stilling til om man ønsker å satse på den lokale 22-åringen.

Også scouseren Jordan Rossiter nærmer seg kontraktsslutt. 18-åringen har spilt i fire kamper for førstelaget denne sesongen, men har også slitt med skader.

23 år gamle João Carlos Teixeiras framtid i klubben er også usikker. Teixeira har spilt 6 kamper denne sesongen, og har tidvis imponert og fått mer muligheter under Klopp enn forgjengeren.  

En spiller som ser ut til å være tapt er Jerome Sinclair. 19-åringen ønsker å forlate Anfield for å få mer spilletid. Han har allerede takket nei til et kontraktsforslag fra klubben.

Liverpool Echos James Pearce har tidligere skrevet at han mener det er en PR-katastrofe om både Flanagan og Rossiter skulle forsvinne fra klubben. 

– Det vil absolutt være en PR-katastrofe etter at Liverpool de seneste årene har sagt farvel til Jamie Carragher og Steven Gerrard, skrev han før jul.
 
Han skrev da også at det hadde vært samtaler om en kontrakt med Rossiter, men at partene sliter med å bli enige. 

LES OGSÅ: Klopp advarer grådige unggutter