Kommentatorlegende besøkte Liverpool:– Anfield er helt enestående

Tippekamp-ikonet Arne Scheie overvar sesongens første hjemmekamp på Anfield og lar superlativene trille. Han har dessuten troen på topp fire for Liverpool FC i år.

15. sep 2016 kl 19.07 Ragnhild Lund Ansnes

– Trøkket på Anfield er noe helt annet enn på Old Trafford, slår kommentator-veteranen fast etter åpningskampen mellom LFC og Leicester.

Arne Scheie hadde fått fotballtur i gave hos sine tidligere kolleger fra NRK, og så først Manchester United tape hjemme mot Manchester City, før han overvar årets første hjemmekamp på den nye Main Stand-tribunen.

IMPONERT:
IMPONERT:  Scheie var mektig imponert over Liverpools nye tribune.

The Kop er rett og slett helt fantastisk. Er man interessert i fotball som jeg er, er det noe helt spesielt å få oppleve atmosfæren på Anfield. Det er rett og slett enestående. Finnes ikke maken i England.

Det er hele 44 år siden Arne Scheie kommenterte sin første kamp på Anfield, som den fjerde kommentatoren i norsk kringkastingshistorie. Etter det har det blitt mange turer til Anfield i tippekampens glanstid, men også etterpå.

Mange møter med Anfield

Det vandrende fotballorakelet tror hans første kamp han kommenterte på Anfield var nettopp Liverpool FC mot Manchester United. En kamp han mener å huske hjemmelaget vant 2-0, men han tar forbehold om at han husker rett sånn på sparket der han vandrer ute i sola.

Jeg har alltid likt meg veldig godt i Liverpool. Den varmen og hjerteligheten man blir møtt med i Liverpool er unik.

Scheie er også fornøyd med den nye tribunen:

– Selv om den er stor, følte jeg at de har klart å bevare den samme intimiteten, og fortsatt har man god kontroll på hva som foregår utpå gressmatta.

Jeg mener at når Liverpool er på sitt beste, så er de best i ligaen.Arne Scheie

Etter at de første fire rundene i Premier League er unnagjort, har Scheie stor tro på at Liverpool FC skal havne blant topp fire i år:

– Jeg mener at når Liverpool er på sitt beste, så er de best i ligaen. Et par av skåringene forrige helg var helt strålende, som tatt ut av læreboka. Men så lugger det fortsatt litt innimellom.

RETT MANN:
RETT MANN:  Arne Scheie mener Liverpool har fått den perfekte manageren i Jürgen Klopp.

– Kan gi City og Chelsea god konkurranse

Scheie sier alle snakker om Manchester City og Chelsea som de to store favorittene denne sesongen, men at man aldri kan vite i fotballen. Det var jo forrige sesong et godt eksempel på. Han mener at Arsenal, Manchester United og Liverpool FC vil kunne gi de to favorittene god konkurranse om topplasseringene.

Dessuten setter han også et lite spørsmålstegn ved Everton etter en god sesongåpning. Han sier at han nok har aller mest tro på Manchester City i år, men legger til at han er dårlig til å tippe.

– Jeg håper at Liverpool kommer blant topp fire i år. Det fortjener supporterne. Klubben har dessuten en fantastisk manager i Jürgen Klopp som elsker folk, elsker klubben og elsker byen og supporterne elsker ham.

Har du innspill til journalisten?