Beste ligaåpning siden 2008

Ti poeng og elleve scoringer er fasiten på Liverpools fem første runder i Premier League denne sesongen.

19. sep 2016 kl 10.54 Marius Rabben

Den sterke seieren over Chelsea på Stamford Bridge fredag bidro til å tangere poengfasten etter like mange kamper i sølvsesongen høsten 2013.

En må tilbake til 2008, da de røde åpnet med elleve poeng, for å finne sist de gjorde det bedre i åpningsrundene. Også da havnet Liverpool på andreplass til slutt.

I høst har de røde i tillegg spilt fire av de fem første ligakampene på bortebane.

GOD START:
GOD START:  Liverpool har ikke åpnet Premier League bedre siden 2008. Jürgen Klopp omfavnet hele laget etter seieren over Chelsea.

Forrige sesong startet laget med to ettmålsseiere, mot Stoke og Bournemouth, før en målløs bortekamp mot Arsenal ble fulgt opp med tap i nordvestderbyet på Old Trafford. I den femte runden endte det 1–1 mot Norwich.

Tosifret én gang siden 2008

Året i forveien vant også Liverpool i første runde, men tapte påfølgende 1–3 for Manchester City på Etihad. En komfortabel tremålsseier over Tottenham ble overskygget av nederlag mot både Aston Villa og West Ham i ukene etter.

I 2013, da uten utestengte Luis Suárez i starten, plukket rødtrøyene full pott på tre de første kampene, inkludert hjemme mot Manchester United, før det ble uavgjort og tap mot Swansea og Southampton.

Det ga i likhet med denne høsten ti poeng, men i inneværende sesong har Liverpool hakket bedre målforskjell etter over dobbelt så mange scoringer som på de fem første i 2013.

Anfield-klubben avsluttet som kjent sesongen kun to poeng bak ligamester Manchester City.

Årene i forveien var sesongåpningene med blandet hell uten å imponere. I Brendan Rodgers’ første år, etter 0–3 for West Bromwich i premieren, plukket Liverpool kun to av femten poeng, mens tallet var fire i 2011. Under Roy Hodgson tok laget fem poeng på de fem første kampene.

I 2009 tapte Liverpool for Tottenham og Aston Villa i første og tredje runde, men karret likevel med seg ni poeng gjennom de fem åpningskampene. Da scoret laget også to ganger mer enn denne sesongens elleve fulltreffere.

Ubeseiret i sølvåpningen

Starten på sølvsesongen 2008/09 inneholdt kun én scoring i snitt de første kampene, men seier over Sunderland, Middlesbrough og Manchester United i tillegg til uavgjort mot Aston Villa og Stoke sørget for elleve poeng etter fem runder.

Den gang lå Liverpool på tredjeplass mot sjetteplass i dag. Utover i sesongen falt laget aldri utenfor en pallplassering, og havnet til slutt som nummer to – fire poeng bak Manchester United.

For øvrig var merseysiderne samtidig med i Champions League, hvor de nådde kvartfinalen, mens det denne sesongen ikke skal spilles europacupfotball på Anfield.

I neste ligarunde, lørdag klokka 16, kommer Hull på besøk til Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]