Før kamp i motstanderleiren:Blandede meninger om David Luiz

Tidligere Chelsea-stopper Erland Johnsen og Sondre Lyshaugen fra Chelseas supporterklubb uttaler seg foran fredagens kamp.

14. sep 2016 kl 15.34 Arve Corneliussen

– David Luiz kan være en risiko i backfireren. På de klassiske tingene som kjennetegner en god forsvarer har han en vei å gå før han imponerer meg. Blant annet i én-mot-én-situasjoner og på markering i boks er han ikke alltid så god, sier Erland Johnsen, som har spilt 136 kamper som nettopp midtstopper for blåtrøyene.

– Jeg synes han er verdensklasse offensivt, med godt blikk blant annet. Han er en viktig lagspiller som bidrar i gruppen, men som forsvarer synes jeg han er midt på treet.

John Terry pådro seg en ankelskade i forrige kamp mot Swansea, og derfor forventes det at Deadline Day-kjøpet vil starte på Stamford Bridge på fredag.

– Jeg blir litt bekymret, det ville vært tryggere med Terry der. Jeg hadde håpet at Chelsea skulle kjøpe en stopper som var bedre til å forsvare, og som kunne tatt over for Terry på sikt, sier Johnsen.

Johnsen mener imidlertid at Luiz vil hjelpe på tempoproblemene han mener har oppstått i Chelseas backfirer, anført av Terry, Cahill og Ivanovic. I tillegg tror han et kampbilde der Chelsea styrer kampen vil passe ham bra, men er langt tryggere på partneren.

– Cahill har imponert, han er en stødig forsvarsspiller. Jeg bruker han og Terrys boksspill som et eksempel til spillerne jeg trener. Han er veldig god til å ta ut mann, og det er en del av det forsvarsspillet handler om.

HJEMVENDT:
HJEMVENDT:   David Luiz ble solgt av Mourinho til PSG, før han returnerte til London på Deadline Day for £32M. Han ble værende på benken i bortekampen mot Swansea.

God stim

I motsetning til den mislykkede fjorårssesongen, har Chelsea kommet godt i gang med ti poeng på fire kamper. Det tror Johnsen er viktig.

– Det er sånn i fotball, at når man har ny trener og et par seire på rad, tror man at man kan slå verdensmesteren. Jeg tror Chelsea er der igjen nå.

Da ting buttet i mot i fjor, ble enkelte stjernespillere anklaget for å vise mangel på interesse.

– Det er rart at så proffe spillere, med godt betalt i en stor klubb, skal vise mangel på interesse. Mange spillere var ikke til å kjenne igjen, og jeg tror de spilte på seg dårlig selvtillit. Man er like god som i sin siste kamp.

Bråkmaker Costa

Sesongen har startet både på godt og vondt for Diego Costa. Han har fire mål, én målgivende, og tre gule kort. Mot Swansea scoret han to mål, men oppførselen kom likevel i fokus da blant annet Brede Hangeland argumenterte i TV 2s studio for at han burde blitt utvist.

– Han må legge bort de unotene. Det er ikke Diego Costa verdig, og det er heller ikke Chelsea verdig. Det skjer litt for ofte, og det er noe han må få grei beskjed om, mener Johnsen.

– Han er en spiller folk elsker og hater, slik som Suarez.Sondre Lyshaugen

Pressekontakt i Chelseas supporterklubb, Sondre Lyshaugen, sammenligner spansk-brasilianeren med hvordan Luis Suarez var i Liverpool, og beskriver ham som en spiller som lever på kanten hele veien.

– Han leverer bedre når han er tent og lever på grensen enn når han er en snill pusekatt. Han er en leder som går foran og prøver å få med seg alle andre, mener Lyshaugen.

– Han er en spiller folk elsker og hater, slik som Suarez. Fansen er godt fornøyd med ham, og han har jo fått en strålende start på sesongen nå hvor han har puttet jevnt.

AMPERT:
AMPERT:  Chelsea-kampene byr ofte på mange tøffe dueller, og spesielt tøft har det vært mellom Martin Skrtel og Diego Costa. Sistnevnte høstet mye kritikk da han stemplet Emre Can og Skrtel i samme kamp i 2015.

Seier gjelder

– Disse kampene lever sitt eget liv. Jeg forventer at det blir tøft og jevnt som det alltid er mot Liverpool, men det er seier som gjelder. Hjemme bør vi slå det som er, og vi trenger en seier fordi vi har et tøft kampprogram fremover, sier Lyshaugen.

Nettopp et tøft kampprogram venter blåtrøyene: De neste fem kampene skal de spille mot Liverpool (H), Arsenal (B), Hull (B), Leicester (H) og Manchester United (H).

– Det blir en kamp mellom to offensive lag, men som kanskje er litt sårbare defensivt. Jeg tror det kan bli en målrik kamp, spår Lyshaugen.

I likhet med Johnsen skullle Lyshaugen helst sett at John Terry startet på fredag, og trekker særlig frem lederegenskapene til sistnevnte som noe som vil bli savnet. Han er imidlertid ikke like skeptisk til at det er Luiz som kommer inn.

– Det er ikke nødvendigvis en stor svekkelse å få Luiz inn sportslig sett, han kjenner jo Premier League godt, og er ikke en fersking. Han er en veldig spillende midtstopper, som vi absolutt har bruk for om vi holder mye på ballen, og han er også litt raskere.

– Noen er negative til at vi kjøpte ham, men majoriteten er fornøyd. Han er en karakter og leder i garderoben, og en type som er godt likt av fansen.

TAP:
TAP:   Conte og Klopp møttes i preseason, hvor Conte og Chelsea vant 1-0. I samme kamp brakk Loris Karius hånden.

Conte og Kanté

Lyshaugen er godt fornøyd med sesongstarten, og trekker frem både helheten i laget og individuelle spillere.

– Det har sett bra ut, mye bedre enn forrige sesong. Nå er det en plan bak mye av det vi gjør, og vi har en mer krevende spillestil, hvor vi løper mer og presser høyt. Motstanden har imidlertid ikke vært den beste, så det blir spennende å se mot Liverpool.

– Jeg skulle ønske vi hadde tettet mer igjen bakover, men vi har en mer direkte stil nå enn tidligere. Der kommer Kanté inn, som er veldig viktig for å bryte opp kontringer.

Lyshaugen omtaler Kanté som en fantastisk signering, og trekker paralleller til da Makelélé samlet baller på Chelseas midtbane. Videre er han glad for Chelseas mer offensive tilnærming under Conte, og sier at det er hva de helst vil se.

Men ikke for enhver pris.

– I slike matcher får det bare se ut slik det vil så lenge det blir seier, avslutter han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]