– Chelseas eneste store fordel er at de har mer erfaring enn oss

Jürgen Klopp er opptatt av at laget hans ikke må ta foten av gasspedalen etter 4-1 over Leicester sist helg.

15. sep 2016 kl 14.50 Einar Kvande

– Vi må fortsette å være grådige. Bevegelsene var strålende mot Leicester. Det så alle. Daniel Sturridge var involvert i tre av målene. Foran den første scoringen gikk han på et strålende løp, en smart bevegelse, som åpnet rommet for Roberto Firmino, forklarte Klopp under sin pressekonferanse i går.

– Roberto kan foreta akkurat det samme løpet, men dersom ikke Daniel går på sitt løp vil ikke Roberto komme fri foran mål. Det er slik fotball fungerer. Det er denne fleksibiliteten som er nøkkelen i alle kamper, la Liverpool-manageren til.

– Vi gjorde også mål der vi hadde seks, sju eller åtte spillere i området rundt straffefeltet, og fant en løsning, og det samme i en situasjon hvor vi hadde fem spillere inne i feltet og fant en løsning.

– Scoringen til Adam Lallana kom etter at Gini Wijnaldum kunne ha funnet andre løsninger i feltet. Det er akkurat slike situasjoner vi må skape. Men alle kamper er ulike.

Har lært av Leicester-kampen

Baklengsmålet mot Leicester kom etter en personlig feil av Lucas Leiva, og Klopp mener at man kan lære en lekse av denne situasjonen.

– Leicester er et lag som setter deg på en rekke prøver. Deres kontringsspill er strålende, og nesten umulig å forsvare seg mot.

– Du må være veldig kjapp i hodet. Det er faktisk viktigere enn å være kjapp i beina, for til syvende og sist kan du ikke tenke ut løsninger med beina, for Leicester-spillerne er for kjappe, og spesielt gjelder dette Jamie Vardy.

– Leicester forsvarer seg også dypt mesteparten av tiden. De har en veldig god arbeidsmoral, og prøver hele tiden å ødelegge ditt oppbyggende spill. Så det var veldig viktig at vi fant de løsningene vi fant. Men selv i denne kampen støtte vi på vanskelige situasjoner, og Leicester hadde en periode på 10 minutter hvor de hadde en kjempesjanse og et par muligheter der de tok feil valg.

FARLIGE PÅ KONTRINGER
FARLIGE PÅ KONTRINGER  Jürgen Klopp følte at hans lag var på hæla i en periode på ti minutter mot Leicester.

– Jeg prater om dette kun fordi det er viktig med tanke på utfordringen vi vil få mot Chelsea. I den perioden jeg nevnte forsvarte vi oss ikke så godt som ellers i kampen, og vi posisjonerte oss feil når vi hadde ballen i laget. Trolig fordi vi følte oss veldig selvsikre for tidlig. Vi mistet ballen høyt oppe på banen, noe som førte til at vi fikk kontringer mot oss.

– Det var mye vi kunne ha gjort bedre. Vi behøvde ikke å score flere mål, for fire er nok, men vi kunne ha gjort ting bedre slik at vi hadde følt oss tryggere i alle faser av kampen.

– Dette er fortsatt en utfordring for oss. Det handler ikke om kvaliteten til spillerne, men hvordan de oppfører seg i sine posisjoner. Det handler om timing, og å gjøre de riktige tingene til riktig tidspunkt. Det handler om å dra nytte av selvtilliten du får i løpet av kampen, når ting går din vei.

– Du må ikke bruke den selvtilliten feil. Derfor er det mye rom for forbedring, og vi må bli bedre til Chelsea-kampen, for de har masse rutine.

Chelsea har mer erfaring

– Chelsea er et lag som er i stand til å holde hodet kaldt på dager der nesten ingenting fungerer for dem, og så får de et mål til riktig tid, og ingen bryr seg om at de har spilt dårlig.

– Laget vårt er mye yngre, og derfor trenger vi gode opplevelser i løpet av kampen for å skape neste gode opplevelse, og neste gode opplevelse etter det igjen. Slik er livet.

– Rutine, om du bruker den riktig, gjør deg sterkere, og det er den eneste store fordelen Chelsea har. De har mer erfaring enn oss. Men vi er utfordreren, og vi ønsker å reise dit og skape problemer for dem. Slik er det.

– Vi ønsker å være sterke med vår måte å spille på, og få med oss et godt resultat.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]