– Deilig at Can er tilbake

TV2-kommentator Simen Stamsø Møller og supporterklubbens redaktør Torbjørn Flatin er skjønt enige om at de gleder seg til å se en skadefri Emre Can på Liverpools midtbane.

14. sep 2016 kl 08.36 Einar Kvande

– Det er deilig, kommer det spontant fra Simen Stamsø Møller når han får høre at Emre Can er tilbake i full trening.

Stamsø Møller, som skal kommentere fredagens kamp mot Chelsea på Stamford Bridge for TV2 Sport Premium, har en følelse av at Klopp kommer til å benytte kaptein Jordan Henderson ved siden av Can sentralt på midtbanen nå som tyskeren er fullt ut restituert etter ankelskaden han fikk i kampen mot Burton.

Can er jo fotballspilleren av de to.Simen Stamsø Møller

– Ved siden av Can kan Henderson være grei å ha, selv om Hendos prestasjoner har vært veldig varierende de første ukene av sesongen. Henderson kan da få en litt mer tydelig rolle som milsluker og ryddegutt, hvor han kan bidra med taklinger og innsats. Can er jo fotballspilleren av de to.

Tror Wijnaldum må vike

TV2-kommentatoren tror dermed at Georginio Wijnaldum må vike plassen nå som Can er tilbake, og spår at Jürgen Klopp vil legge opp til 4-2-3-1 som han brukte mye i Borussia Dortmund.

– Wijnaldum vil være god å ha i bakånd, men han har ikke gjort nok så langt til å forsvare en startplass nå som Can er skadefri.

Stamsø Møller poengterer imidlertid at det ofte er vanskelig å spå hva managere tenker, når man fra utsiden ikke har den hele og fulle oversikten over hva som foregår på treningsfeltet.

– Tipset mitt er uansett at Henderson kommer til å bli rendyrket som en innsats-spiller ved siden av den mer pasningssikre og spillende Can.

Kontrollere midtbanen

Torbjørn Flatin utelukker ikke at TV2-kommentatoren kan få rett i det. Redaktøren i supporterklubben mener at Can vil få jobben med å kontrollere midtbanen for Klopp.

– Jürgen Klopp uttalte etter Arsenal-kampen at han savnet en som kontrollerte midtbanen. Jeg ser for meg at han da hadde Can i tankene som mannen for den rollen. Spilleren som skal ligge bakerst på midten og trekke i trådene.

KONTROLLERE MIDTBANEN
KONTROLLERE MIDTBANEN  Torbjørn Flatin tror at Jürgen Klopp har store planer for Emre Can.

– Jeg er enig med Stamsø Møller at Klopp fort kan legge om til en 4-2-3-1 som i Dortmund, der de to bakerste på midten ligger ganske dypt. Da trenger Klopp en som kan være med og gjøre grovarbeidet. Dersom Henderson fortsetter å prestere som mot Leicester og kanskje til og med på et enda høyere nivå, kan han fort bli mannens om får den jobben som ryddegutt ved siden av Can.

– Klopp har også Grujic i bakhånd. Uansett, Can har det verktøyet som kreves, men jeg skulle likt å sett en «sint» utgave av Emre Can. Han er litt naturlig tilbakelent, og må etter min mening bli litt mer giret opp for denne rollen. Litt mer på hugget, for å håndtere den fysiske biten av rollen.

Flatin utelukker heller ikke at Klopp finner plass til Wijnaldum i startoppstillingen, selv med både Can og Henderson i samme startellever.

Stoler ikke på Sturridge

– Jeg er usikker på hva Klopp ender opp med når alle er skadefrie, og hvem som må vike. Jeg tror ikke Klopp stoler på Sturridge som ensom spiss, og at det er derfor han nå bruker tre helt fremme, som bytter på posisjonene.

– Wijnaldum inngår nok i planene på en eller annen måte. Jeg utelukker ikke at han kan gjøre en jobb ved siden av Can som en av de to bakerst på midtbanen heller. Nederlenderen er bedre offensivt enn Henderson. Han er god til å time løpene sine, selv om han ikke er like bevegelig som Hendo.

Flatin mener det er litt av «pakken til Klopp» at Liverpool FC skal forsvare seg som et kollektiv.

– Can skal være sjefen, og sørge for at LFC styrer midtbanen. Henderson og Wijnaldum er hjelperne, og hva Klopp ender opp med der, er jeg veldig usikker på.

– Mot Chelsea nå på fredag ville jeg kjørt 4-2-3-1, og da ville jeg brukt Can og Henderson som de to sentrale bakerst på midtbanen. Men det er tidlig å dømme Wijnaldum ennå. Det å spille under Klopp krever litt opplæring.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]