– Det er opp til meg om jeg blir Liverpools Neymar

Roberto Firmino var forsvarsspiller frem til han var 17 år. Det er det ikke mange som kan tro i dag.

16. sep 2016 kl 09.45 Einar Kvande

– Jeg begynte som forsvarsspiller. Jeg spilte sideback, og ble siden omskolert til midtstopper. Jeg var forsvarsspiller helt opp til U18-nivå. Det er sant!

Roberto Firmino krever å bli trodd på det han sier til Dominic King i Daily Mail.

Hyperaktiv

Firmino kostet Liverpool 29 millioner pund, da han kom fra Hoffenheim i juni 2015, men det var først etter at Jürgen Klopp kom til klubben at han slo ut i full blomst.

Jeg forsøker alltid å gjøre litt mer enn jeg blir bedt om å gjøre.Roberto Firmino

– Jeg har vært hyperaktiv helt siden jeg var gutt. Jeg liker ikke å stoppe. Jeg har noen perioder i kampene hvor jeg slapper av litt, men jeg beveger meg hele tiden, og slik har det vært helt siden guttedagene. Nå for tiden er dette den eneste måten du kan spille fotball på, er forklaringen Firmino gir når han skal beskrive måten han spiller på.

VIKTIG BRIKKE
VIKTIG BRIKKE  Roberto Firmino er et av de første navnene Jürgen Klopp setter ned på papiret når han tar ut laget.

– Du må bevege deg hele tiden. Jeg er ikke sprø, og jeg vet at du av og til må stoppe. Jeg liker å slappe av, selvsagt gjør jeg det! Men når jeg er ute på banen, da er jeg slik. Da gir jeg alt fra første minutt av.

– Vi har alle våre kvaliteter som vi tilfører laget. Men manageren ønsker at vi skal løpe alle sammen. Aldri stoppe. Fortsette hele tiden. Det er slik han vil ha det, og det er måten jeg liker å spille på. Du må alltid være i bevegelse.

– Det faller lett for meg å løpe. Mye av løpingen har jeg fra Tyskland. Jeg spilte der i fire og et halvt år, og jeg lærte meg å spille på autopilot. Jeg trykket på knappen, og begynte å løpe, jage og jobbe. Jeg forsøker alltid å gjøre litt mer enn jeg blir bedt om å gjøre.

Reiste hjemmefra mot foreldrenes vilje

Firmino reiste hjemmefra allerede som 16-åring, mot foreldrenes vilje.

– Jeg kommer fra Maceio, hvor det er veldig varmt hele året. Jeg flyttet til Florinoples sør i Brasil, hvor det er veldig kaldt. Jeg bestod testene der, og fikk overgangen til Tyskland. Jeg kunne ha blitt værende i Brasil, men jeg ønsket en utfordring.

I fremtiden skal jeg nyte ting, men nå handler det om å jobbe.Roberto Firmino

– Jeg husker min første dag i Hoffenheim. Det var 20 kuldegrader! Været var annerledes, og maten var annerledes. Det var kaldt, og det var vanskelig for meg, men jeg er ikke typen som gir opp. Jeg tenkte at jeg måtte kjempe og jobbe hardt for å få drømmen min til å gå i oppfyllelse. Og jeg endte opp her i Liverpool.

– Dette er drømmen min. Jeg har et avslappet forhold til det å være borte fra Brasil. Jeg vet jeg vil bli belønnet for den harde jobben jeg har gjort. Da jeg fikk høre at Liverpool var interesserte, så jeg masse opptak for å se hva jeg hadde i vente. De spurte om jeg ville komme, og jeg trengte ikke tenke meg om to ganger. Jeg sa bare ja med en gang. I fremtiden skal jeg nyte ting, men nå handler det om å jobbe. Jeg kommer ikke til å stoppe.

Møter bestekameraten i kveld

I kveld vil David Luiz stå på motsatt banehalvdel. En duell som Firmino ser frem til.

– Han er bestekameraten min. Det er ikke så ofte jeg får tid til å møte ham, men vi snakker sammen på WhatsApp hele tiden. Jeg ble litt overrasket over at han kom tilbake til England, men han er en stor spiller. Jeg har ikke snakket med ham denne uken, men jeg ser frem til å spille mot ham.

BESTEKOMPISER
BESTEKOMPISER  Chelseas David Luiz og Roberto Firmino er svært nære venner.

Firmino er en av Jürgen Klopps favoritter, og et av de første navnene tyskeren setter ned på papiret når han tar ut laget.

– Jeg spilte mot Klopps lag i fire og et halvt år. Jeg vet hva han ønsker fra en spiller. Jeg ble veldig glad da jeg hørte at han skulle bli Liverpools manager. Jeg kunne ikke ha blitt gladere.

– Jeg visste hva han ville bringe til klubben. Han har med seg sin måte å jobbe på og sin måte å spille på fra Tyskland, og laget har blitt vant til den. Vi har et meget sterkt vennskap. Han er en flott fyr. Gjør du som han ber deg om, vil du aldri skuffe ham.

– Om han kan gjøre meg til Liverpools Neymar? Det avhenger av meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]