– Det går bedre og bedre

Georginio Wijnaldum spilte sin beste kamp for Liverpool så langt i 2-1 seieren over Chelsea, men nederlenderen mener han har enda mer å gå på.

17. sep 2016 kl 20.10 Einar Kvande

– Jeg lærer noe for hver kamp jeg spiller, og jeg tror jeg bare vil fortsette å bli bedre, sier Wijnaldum til Liverpool Echo.

Men scoringene har uteblitt for nederlenderen i helrødt, og det plager ham litt.

– Jeg håper målene kommer snart. Jeg forsøker å komme i posisjoner hvor jeg kan score.

– Jeg må bare ha litt flaks, slik at ballen lander i beina mine. Det viktigste er uansett at laget fortsetter å vinne. Dersom det skjer, vil jeg være lykkelig.

– Selvsagt ønsker jeg å score. Jeg har alltid scoret opp gjennom årene, for alle lagene jeg har spilt for. Men jeg er glad når jeg klarer å gjøre en god jobb for laget, slik som mot Chelsea, slår han fast.

Viktig seier

– Dette var en stor seier for oss. Det var herlig å kunne feire sammen med fansen etter kampen. Manageren gratulerte oss. Han var glad. Det ble delt ut mange klemmer!

– Vi spilte veldig bra i første omgang, og gjorde to fine mål.

– I andre omgang startet vi ikke like bra. Vi la oss litt for dypt, og slapp inn et mål som gjorde det litt vanskelig for oss, men vi klarte å ri av stormen.

– Kampplanen vår er alltid å styre kampen. Å dominere. Vi forsøker å gjøre det, uansett hvem vi spiller mot. Det er måten vi trener på, og det er dette vi er gode på. Det fungerte godt for oss mot Chelsea.

– Vi har en talentfull tropp, og en god trener. Jeg tror han er i ferd med å bygge noe spesielt her. Jeg fikk den følelsen da jeg møtte Jürgen Klopp første gangen. Jeg visste at dette var riktig klubb for meg.

– Jeg har hele tiden hatt en god følelse etter at jeg flyttet til Liverpool, og ting har gått bra så langt. Jeg er glad for å være en del av dette laget. Jeg føler meg heldig.

Annen rolle

Wijnaldum føler at rollen han har på laget er litt annerledes i Liverpool enn den var i Newcastle.

– Det er vanskelig å sammenligne rollen min her med den jeg hadde i Newcastle. Mot slutten av tiden min i Newcastle spilte jeg på venstresiden. Til å begynne med spilte jeg i rollen som nummer 10. Jeg var nesten den eneste midtbanespilleren som var foran mål, like bak spissene.

– Her er spillestilen annerledes, og du må følge med på hva de andre spillerne gjør hele tiden. Noen ganger kan det være to midtbanespillere som går inn i feltet, og da må du holde igjen.

– Dersom Milner er med fremover, må jeg holde igjen, så jeg må følge med på hva de andre gjør. I Newcastle trengte jeg ikke det, for de andre spillerne lå alltid bak meg. Jeg kunne gå fremover med ballen hele tiden.

– Jeg har stor tro på den måten vi spiller på. Jeg liker det.

Tar en kamp om gangen

Neste oppgave for Liverpool er en bortekamp mot Derby County i ligacupens tredje runde tirsdag kveld. Deretter venter en hjemmekamp mot Hull City i Premier League neste lørdag.

– På dette stadiet er det vanskelig å si noe vettugt om hva vi kan oppnå denne sesongen. Vi har hatt noen gode resultater, men det er fortsatt tidlig, og sesongen er lang. Vi må ta en kamp om gangen, og fortsette å prestere.

– Vi ønsker alle å oppnå store ting, men vi kan ikke se for langt fremover. Vi støter på nye situasjoner hele tiden, og må omstille oss. Alle kamper i Premier League er vanskelige. Du kan ikke ta foten av gasspedalen. Vi må holde oss på dette nivået.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]