U18:Everton knuste Liverpool i miniderbyet

Everton vant 4-1 mot Liverpool på Kirkby i formiddag.

24. sep 2016 kl 10.50 Lars Frøsland

Everton vant fortjent på Kirkby Acadamy i formiddag. Blåtrøyene startet klart best, og tok ledelsen. Først etter en halvtime våknet Liverpool, og tok deretter mer og mer over. Liverpool utlignet tidlig i første omgang, og da så det ut til at de røde ville dominere. Men så scoret Everton litt heldige mål på to minutter, og kampen var i realiteten over. Everton la på til 4-1 og vant fortjent.

En skuffende kamp for Liverpool U18.

SLUTT

Publikum klapper Lewis av banen, når han må kjøres ut.

Adam Lewis ligger nede med skade. Han har store smerter, og kan ha fått en alvorlig benskade.

90: Gult kort Baningime

90: McAuely treffer stolpen. Der er Liverpool nære ved å redusere.

Liverpool prøver en siste sluttspurt, men de makter ikke skape de store sjansene. Everton forsvarer seg komfortabelt.

86: Bytte Toni Gomes bytter med Simmonds

85: Gult kort Hornby

Liverpool er slurvete, mister ballen for lett og sliter med å skape sjanser.

77: Brammall scorer for Everton, etter strålende spill av Baningime. Everton leder 4-1!

Kevin Stewart ser kampen live, noe som nok tyder på at han ikke blir involvert med førstelaget mot Hull senere i dag.

De to Everton-scoringene kom som et sjokk for Liverpool, som egentlig hadde fått kampen i sitt spor.

72: Gult kort Harrington (Everton)

69: Brammall scorer og sender Everton opp i 3-1. Ballen toucher en Liverpool-spiller, før den dupper over Liverpools sisteskanse.

68: Anthony Evans scorer sitt andre for dagen, og sender Everton tilbake i ledelse. Ikke imponerende keeperspill.

65: Mer åpent nå. Begge lagene angriper, og ballen passerer midtbaneleddene enkelt.

61: God redning av Kelleher, etter et langskudd fra Everton.

59: Gult kort Lavery (Everton)

58: Gult kort Kiersey (Everton)

56: Nå er det virkelig Liverpool som styrer showet. Brewster, Gomes og Dhanda skaper farligheter gang på gang.

51: Dhanda scorer for Liverpool! Toni Gomes skyter etter fint spill av Brewster. Skuddet reddes, og Dhanda er på plass og setter inn returen.

46: Andre omgang er i gang

Everton leder fortjent mot Liverpool. Rødtrøyene kom ikke skikkelig i gang før det var 15 minutter igjen. Før det var Everton det beste laget.

PAUSE

40: Bytte Everton: Mampala bytter med Duke-McKenna.

38: For en sjanse fra Brewster. Han skyter på volley, med en svært imponerende teknikk.

35: Der burde kanskje Liverpool utlignet. Stor sjanse for Brewster alene med keeper.

32: Kjempesjanse for Everton, Kelleher redder mesterlig.

27: Endelig er Liverpool mer på hugget. De klarer ikke skape de store sjansene, men det er mer fart og intensitet fremover.

25: Liverpool skaper en stor sjanse på dødball. Rødtrøyenes første store sjanse.

21: Everton skaper sjanser på sjanser. Mampala får sjansen på volley fra én meter, men treffer ikke rent.

20: Liverpool-keeper Kelleher må ut på en Neuer-tur, og han redder laget fra det som fort kunne blitt 2-0.

17: Igjen er Everton farlig frempå. De blåkledde skaper sjanser, og utnytter Liverpools system til det fulle.

16: Jordan Hunter holder igjen en Everton-spiller som nærmer seg mål.

Liverpool virker stresset og nervøse.

10: Anthony Evans sender Everton i ledelsen. Evans får mye rom, og mottar en fin stikker. Han sender ballen enkelt i mål.

8: Everton angriper på høyrekanten, men den farlige pasningen blir avverget.

5: Liverpools første sjanse når Brewster kommer seg fri på høyrekanten. Skuddet blir løst, og reddes enkelt.

4: Rotete start, men Everton har virket farligst i åpningsminuttene. Ingen sjanser å melde om.

Liverpool spiller med tre bak og vingbacker.

1: Kampen er i gang

Liverpool vant begge kampene mot Everton forrige sesong. Blir det nok en triumf mot rivalene?

Slik stiller Liverpool: Kelleher, Johnson, Lewis, Masterson, Parker, Coyle, Camacho, Hunter, T Gomes, Dhanda, Brewster.

På benken sitter: McAuely, Williams, Owens, Simmonds, Lattie

Slik stiller Everton: Renshaw, Harrington, Lees, Feeney, Morris; Baningime, Kiersey, Mampala, Evans, Bramall; Lavery.

På benken sitter: Pierce, Virtanen, Duke-McKenna, Hornby, Moore