Pressekonferanse med Klopp:Firmino aktuell til Derby-kampen

Liverpools manager møtte pressen med siste nytt foran cupkampen mot Derby County i morgen kveld.

19. sep 2016 kl 13.52 Marius Rabben

De røde tar tirsdag turen til iPro Stadium, bedre kjent som Pride Park Stadium, for tredje runde i ligacupen.

Jürgen Klopp var på plass foran pressekorpset på Melwood klokka 14 norsk tid.

– Det har vært en god start. Vi trives med å jobbe sammen. Det er naturlig at alle kan se forbedringer, sier han.

Skryter av Matip

Manageren får tidlig spørsmål om Joël Matip, som har imponert etter å ha kommet inn på laget.

– Dersom du hadde bodd eller jobbet i Tyskland, ville du visst mye mer om ham.

– Det var ganske klart at det ville være fornuftig å signere ham. Han trengte å jobbe med fitnessen sin etter skadeproblemene i sommer, og han måtte forbedre styrken sin, men det har aldri vært noen tvil om kvalitetene hans.

Derby County i ligacupen

– Vi går inn til en cup med mål om å vinne den. Noe annet gir ikke mening. Vi har en utfordrende kamp mot et godt lag.

– Dette er en veldig viktig turnering. Det så vi forrige sesong. Den hjelper oss mye med å lære mer om hverandre. Ting handler ikke om å stadig prate om troféer; alle vet at vi er ambisiøse i alle turneringer, men det hjelper ikke å prate om det.

Laget mot Derby

– Etter min mening har vi kun sterke lagoppstillinger. Det er gode nyheter. Vi kommer til å sette opp et bra lag.

– Hvis en spiller etter Spurs-kampen (i august) hadde et lite problem, ville han selvfølgelig ikke blitt risikert (mot Burton Albion i ligacupens andre runde). Men det handler ikke om å hvile spillere som er 100 prosent friske. Vi ønsker å ha en god rytme.

– Det er en normal rytme (med to kamper i uka). Det er en rytme vi ønsker å ha igjen neste sesong, med kamper hver tredje eller fjerde dag. Vi vet hvordan vi håndterer det, vi vet hvordan vi restituerer oss. Det dreier seg om risiko, men ikke med spillere som ikke er hundre prosent.

– Jeg har ikke tatt noen avgjørelser ennå. Vi må vente litt til. Treningsøkten i ettermiddag blir viktig.

Firmino er aktuell

– (Roberto) Firmino er tilbake i trening. Han kunne spilt (i helga), men det ble foreslått å gi ham tre dagers hvile grunnet en smell, og nå er vi på dag fire.

Klopp forteller at Mamadou Sakho er skadefri og trener som normalt, men at han gjennomfører et treningsprogram ettersom det er såpass lenge siden han sist var på banen, og han mistet store deler av pre-season med skade.

– Han kommer selvfølgelig stadig nærmere, sier Klopp, som legger til at det handler om hva han selv, ikke spilleren, føler er riktig.

Undervurderer ikke Derby

– Jeg ser mye på Championship-fotball. Jeg er interessert i hvordan Huddersfield gjør det. Derby er en ambisiøs klubb.

De har imidlertid åpnet ligasesongen noe svakt, men Klopp påpeker at han ikke bryr seg om ligaformen.

– De har ikke fått resultatene hittil, men det sier ingenting. Det er ikke noe press på dem i denne turneringen. De er favoritter i ligaen. Hvis jeg var manager i Derby, ville jeg brukt denne turneringen til å snu ting. Dette er en stor mulighet for dem.

– Vi har sett så mange kamper av dem som mulig, og de skaper mange sjanser. På en god dag er de et Premier League-lag. Vi tenker ikke på hvilken liga våre motstandere spiller i. Vi ønsker å vinne denne turneringen, og dette er vårt neste steg.

Fra en fysisk sterk liga

– Championship er en veldig utfordrende og vanskelig liga. Jeg leste her om dagen at det kanskje er enklere å holde plassen i Premier League enn å rykke opp fra Championship. Det er ganske likt som i Tyskland.

– Det er veldig fysisk krevende. Jeg liker å følge med. Ofte er den største forskjellen mellom 1.- og 2.-divisjon stabilitet. Mange av spillerne i Championship kunne spilt i Premier League.

– Trenger man ekstra motivasjon i laget til kamper mot for eksempel Derby, har man ingen mulighet til å vinne turneringen.

Dynamisk formasjon

– Dee reelle posisjonene gjelder kun når vi forsvarer oss. Når man angriper, bør formasjonen være veldig fleksibel.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]