Loris KariusFøler seg klar for engelsk fotball

Loris Karius har gjort hjemmeleksa si, og føler seg klar for spill i Premier League. Han er trolig tilbake i full trening denne uka.

5. sep 2016 kl 08.40 Arild Skjæveland

Liverpools sommerkjøp fra Mainz 05 har vært ute med brudd i høyrehånda siden oppkjøringskampen mot Chelsea 28. juli. Onsdag fjernet han strengene i hånda, og bruddet har grodd. Denne uka er det forventet at han er tilbake i full trening, og da kan det nærme seg en debut. Mange forventer at Karius er tiltenkt rollen som Jürgen Klopps førstevalg i buret.

– Konkurranse er alltid bra for laget. Manageren må finne 11 spillere, og ha gode spillere i hver posisjon - gjerne to i hver posisjon. Slik er det bare. Vi tre målvaktene kommer godt overens. På trening så vet vi at vi konkurrerer, men vi har et godt forhold og det er en fin harmoni oss i mellom, sier Karius i et intervju med Liverpoolfc.com.

HAR TROEN:
HAR TROEN:  23-åringen virker til å ha god selvtillit. Foto: Propaganda

– Jeg ønsker selvsagt å spille, men med skaden så må jeg bare se hvordan det går. Det viktigste er at vi som lag får resultater i tillegg til å spille bra.

– Jeg ser fremover, men tenker egentlig ikke på utfordringen. Jeg tenker bare på å kunne trene med laget, og gå ut der og gjøre det jeg liker aller best, heller enn å gå i treningsstudio hver dag og se de andre spille. Det kommer til å være en god følelse. Deretter får vi se hva som skjer.

Karius tror ikke han må omstille seg for å passe inn i engelsk fotball.

– Jeg tror ikke det, for jeg har alltid sett på hvor jeg kan hjelpe lagene jeg har spilt for før, og hvor jeg kan spille raskere når det trengs eller roe ting ned. Grunnen til at jeg er her er at manageren tror jeg vil passe inn i spillestilen. Så klart forteller han meg om sine tanker, og jeg tror ikke vi er langt unna.

– Jeg har også sett mye Premier League. Det er høyt nivå, men det er det også i Tyskland, så jeg tror ikke jeg får meg noen overraskelser. Jeg er godt forberedt, og gleder meg. Det er ikke usikker, og det er ingenting jeg er redd for. Jeg tror jeg er klar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]