Forklarer Stewarts utvikling i Liverpool

Kevin Stewart kom til Liverpool som høyreback, men det ble raskt klart at det var på midtbanen han hadde sine beste styrker.

4. sep 2016 kl 12.24 Arve Vassbotten

Da Kevin Stewart kom til Liverpool fra Tottenham gratis sommeren 2014 var det som høyreback. Men sist sesong fikk Stewart sitt gjennombrudd på A-laget som defensiv midtbanespiller.

U23-manager Michael Beale forklarer i et intervju med Liverpoolfc.com hva som er årsaken til den enorme utviklingen og endringene den snart 23 år gamle spillere har gått igjennom.

STORE STEG:
STORE STEG:  Kevin Stewart har utviklet seg enormt de siste årene.

Tilbakeslag kan gi styrke

– Jeg tror at noen ganger så vil et tilbakeslag tidlig i karrieren få deg til å fokusere på nytt og ta deg til et nytt nivå. Jeg tror han i Liverpool har vist et annet nivå enn han viste i Tottenham, sier Beale.

Det var akademiets direktør Alex Inglethorpe som anbefalte å hente Stewart til klubben.

– Det viser også hva en endring, noen nye stemmer, og klapp på skulderen kan gjøre for deg.

– Endringen i posisjon har hjulpet han og Jürgen Klopp har vist at han har stor tro på han. Han har vokst på managerens støtte, sier Beale videre.

– Vi følte fra første uken han kom til Liverpool at han kunne spille på midtbanen. På den tiden hadde vi Jordan Rossiter og Jordan Williams som spilte på midtbanen, og de var også i førstelagstroppen. Kevin måtte være tålmodig, men han visste hele tiden at planen var at han skulle spille på midtbanen.

Trenger ikke trenere for å motiveres

– Han spilte der for første gang mot Norwich på Carrow Road i desember 2014. Connor Randall skulle egentlig spille på midtbanen, men han ble syk 45 minutter før kampen og jeg sa til Kevin at «nå er din tid kommet».

– Han var fantastisk den kvelden.

Stewart hadde etter det låneopphold i Burton Albion og Swindon Town, der han fikk enda mer spilletid på midtbanen. Debuten for Liverpool kom mot Exeter i FA-cupen siste sesong.

– Fra da av har vi sett at selvtillitten har vokst. Kevin er en spiller som ikke trenger en trener for å motivere han, hver dag kommer han til jobb og gir deg hundre prosent fokus. Han er en fantastisk atlet, og veldig moden for alderen.

– Når man snakker med Kevin lar han seg aldri rive med og er aldri høy på seg selv. Han er ikke en som tar av etter en god kamp, eller som depper for mye etter en dårlig. Han er veldig ærlig, han jobber hardt og er dedikert. Han er en fin ung mann, som viser hvilken god fotballspiller han er også.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]