Før kamp i motstanderleiren:Fornøyde med ett poeng

Liverpool.no har snakket med tidenes eneste norske Leicester-spiller, samt deres supportleder foran lørdagens batalje på Anfield.

8. sep 2016 kl 18.13 Arve Corneliussen

– Jeg tror ikke Leicester er redd for noe som helst, men vil fortsatt være glade for å reise hjem med ett poeng. Det vil ikke være nedtur for noen lag å tape på Anfield, og selv topplagene kan ikke reise der og forvente seier, sier Kjetil Osvold foran lørdagens kamp.

Den tidligere landslagsspilleren er kanskje mest kjent for å ha slått tunnel på Maradona, men han har også spilt for Leicester – i én måned på lån.

Etter spillerkarrièren har han vært fotballagent og skandinavisk talentspeider for Ajax, og har i samme tidsrom fulgt hans "favorittlag nummer to": Leicester City.

– På bakgrunn av Liverpool som navn og at Leicester er regjerende seriemestere, vil jeg si at dette er en toppkamp. Ingen av lagene har åpnet spesielt bra, men jeg tror begge vil hevde seg i toppen denne sesongen.

Leicester står i likhet med Liverpool med fire poeng etter tre runder, etter tap mot Hull, uavgjort mot Arsenal, og seier mot Swansea.

Kanté-savnet

CHELSEA-SPILLER:
CHELSEA-SPILLER:   Leicester beholdt de fleste stjernene i sommer, men mistet franskmannen N'Golo Kanté til Chelsea for £30M. Han står for øvrig på motsatt banehalvdel neste fredag, da Liverpool møter Chelsea borte.

Osvold ble voldsomt imponert over det Kanté leverte i fjor, og mener han vil bli vanskelig å erstatte.

– Kanté viste at han er en klassespiller. Han lå ikke bare bak der og vant baller, han var også en som kunne gjøre ting fremover. Han startet angrep, og slo sjeldent bort baller.

Med nyervervelsen Nampalys Mendy ute med skade, ligger det an til at Daniel Amartey starter der Kanté pleide å starte i fjor.

– Jeg har ikke sett ham så mye, men det jeg har sett har ikke vært på samme nivå. Kanté utviklet seg jo voldsomt utover i sesongen i fjor, så kanskje Amartey eller Mendy kan gjøre det samme.

Kasper Schmeichel mistet Danmarks landskamper som følge av en skade, men vil være klar til lørdagens kamp.

– Det betyr mye. Han spilte med en voldsom autoritet i fjor, og han har bygget opp en trygghet til forsvarsspillerne. I tillegg er han veldig offensiv i feltet og god på streken. Han har imponert meg.

Champions League-spill

Førstkommende onsdag skal Leicester ut i bresjen for deres Champions League-debut, borte mot belgiske Club Brugge.

– I fjor var det en fordel at de ikke spilte i Europa. Nå er det to kamper i uken, og Leicester har ikke den samme kvaliteten og dybden i troppen som de andre topplagene, så det kan selvsagt slå ut negativt, erkjenner Osvold.

– Resultatene etter hvert vil jo påvirke. Om Leicester går ut i Europa og vinner kamper vil det gi dem en positiv effekt, og mye handler jo om gode opplevelser. Med dårlige opplevelser vil det bli tyngre for dem igjen.

Champions League kan komme inn som en forstyrrende greie.Per Arne Hansen

Supporterleder i Leicesters norske supporterklubb, Per Arne Hansen, tror heller ikke at Champions League-spill nødvendigvis bare er bra.

– Det kan komme inn som en forstyrrende greie. Vi får et mye tettere kampprogram, så vi blir avhengig av å ha et noenlunde skadefritt mannskap, sier Hansen.

– I fjor sparte Ranieri allltid spillere i cup-kampene, og stilte ofte med rent B-lag. Jeg er litt spent på elleveren mot Liverpool, men jeg kan ikke tenke meg at han sparer noen. Ligaen er nok viktigst.

MÅLFARLIG:
MÅLFARLIG:  På Deadline Day ble Islam Slimani tidenes dyreste Leicester-spiller. For landslaget, Algerie, har han 23 mål på 43 kamper.

Rekordsignering

Claudio Ranieri sier foran lørdagens kamp at rekordsigneringen Islam Slimani kan komme til å spille. Det er en mann Per Arne Hansen gleder seg til å se i aksjon.

– Han hadde 27 mål på 33 kamper i fjor for Sporting i Portugal, og det skal bli spennende å se hvordan han og landslagskollega Mahrez fungerer sammen. Vi har fått en spennende angrepsrekke, med Musa som også har kommet fra CSKA Moskva, sier han.

Ellers er Hansen veldig fornøyd med overgangsvinduet, selv om han er skuffet over å miste Kanté.

– Det var vel Mendy eller King som skulle erstatte ham, men nå kom Amartey inn mot Swansea og spilte en fantastisk kamp. Mendy ble jo skadet mot Arsenal, så vi får se når han kommer tilbake.

– Musa er like rask som Vardy, og i tillegg har vi fått Zieler inn om back-up for Schmeichel. Jeg er alt i alt veldig fornøyd, og ekspertene hos TV 2 rangerte oss som en av vinnerne av vinduet.

– I tillegg er det uvirkelig at Vardy sier nei til Arsenal. Jeg trodde aldri jeg skulle få oppleve at noen av spillerne våre skulle takke nei da en av storklubbene kom etter dem. Det er et stort kryss i taket, sier Hansen.

ÅRETS SPILLER:
ÅRETS SPILLER:  I fjor ble Riyad Mahrez kåret til årets spiller i Premier League, men Per Arne Hansen er ikke helt fornøyd med prestasjonene hans de tre første kampene.

Revansjelysten

– Jeg har jo lyst til å hevne fjorårstapet, da Benteke ble matchvinner. Seier hadde vært helt vilt, men uavgjort er et bra resultat. Liverpool er en vanvittig vanskelig bortekamp, og det var jo kun Arsenal og Liverpool som slo oss på bortebane i fjor.

Hansen sier seg fornøyd med en plassering på øvre halvdel i årets sesong. Han etterlyser imidlertid bedre prestasjoner fra Mahrez dersom de skal nærme seg fjorårets bragd.

– Han har ikke levert så langt, og han har vært veldig av. Mahrez skal ha at det har vært mye støy rundt ham grunnet overgangsrykter, også får vi se hvordan det slår ut at han får besøk av landslagskamerat, Slimani.

– Mot Swansea bommet han på straffe, og røret og surret. Heldigvis vant vi, men vi er avhengig av at han begynner å levere igjen.

Hansen ser også lyst på Leicesters fremtid med mange spennende unggutter, deriblant Liverpool-linkede Ben Chilwell.

– Han og er jo et eksempel på at vi har klart å beholde spillerne i sommer. Chilwell kommer nok ikke til å spille så mye i år, men virker veldig lovende, avslutter supporterlederen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]