Statistikk før avspark:Første møte på ni år

Sesongens sjette bortekamp står for tur når Liverpool besøker formsvake Derby i kveld.

20. sep 2016 kl 13.44 Marius Rabben

Det er ni sesonger siden Derby rykket ned fra Premier League, og siden har de ikke stått på samme bane som Liverpool. Kveldens cupoppgjør på Pride Park sparkes i gang klokka 20.45.

I det forrige møtet mellom lagene – på Boxing Day i 2007 – ble Steven Gerrard matchvinner på tampen, etter at Jay McEveley hadde utliknet Fernando Torres’ ledermål.

OVERKJØRING:
OVERKJØRING:  Anført av Fernando Torres ga ikke Liverpool de hvitkledde noen god opplevelse da lagene møttes tilbake i 2007.

Tidligere samme sesong reiste Derby-spillerne poengløse hjem fra Anfield med 0–6 i snippesken.

Klubbene har kun møtt hverandre én gang tidligere i denne turneringen, i oktober for 39 år siden. Liverpool vant kampen 2–0 etter to nettkjenninger av innbytter David Fairclough.

Totalt har Liverpool spilt seks kamper på kveldens kamparena. Etter nederlag i de to første har alle de fire påfølgende endt med rød seier.

Med sju seire og én uavgjort på åtte kamper har ikke merseysiderne tapt for Derby siden mars 1999, da vertene vant 3–2 på Pride Park. De røde hadde for øvrig tre (!) nordmenn – Bjørn Tore Kvarme, Stig Inge Bjørnebye og Øyvind Leonhardsen – på benken i oppgjøret.

God form i ligacupen

Foran kveldens oppgjør har Liverpool scoret i 57 av sine 61 siste kamper i ligacupen.

Sist et lag fra lavere divisjoner slo Anfield-klubben ut av ligacupen, var da Northampton klarte det på straffer for seks år siden. I den kampen fikk Tom Ince, som nå er i Derby, sin eneste førstelagskamp for Liverpool.

Ti av de rødes tolv siste bortekamper i ligacupen har endt med avansement. Nederlagene, begge med resultatet 0–1, kom mot Manchester United og Chelsea.

Tapet på Old Trafford i 2013 er forrige gang Liverpool røk ut i tredje runde.

Forrige sesong var Liverpool involvert i tre straffesparkkonkurranser i ligacupen, med seier over Carlisle United og Stoke, men tap for Manchester City i finalen på Wembley.

NY CUPKAMP:
NY CUPKAMP:  Forrige sesong nådde Liverpool ligacupfinalen. Nå venter Derby borte i tredje runde for Jürgen Klopps menn, etter 5–0 over Burton Albion i august.

Totalt har Liverpool vunnet sju av ti straffekonkurranser i denne turneringen.

Danny Ings har scoret fem ganger på seks ligacupkamper i karrieren. Spissen nettet på kveldens arena som Burnley-spiller i august 2013, da laget hans vant 3–0.

Få «clean sheets»

Angrepskollega Divock Origi står oppført med fire nettkjenninger på fem kamper i ligacupen hittil. Han scoret sitt foreløpig eneste mål denne sesongen mot Burton Albion i forrige runde.

Tilbake i januar 2008 scoret Daniel Sturridge, da i Manchester City, sitt første ligamål i karrieren mot nettopp Derby.

MÅLKÅT:
MÅLKÅT:  Daniel Sturridge har imponerende seks scoringer på fem opptredener i ligacupen som Liverpool-spiss.

Som Liverpool-spiller har 27-åringen scoret seks mål på fem ligacupkamper.

Hvis Nathaniel Clyne spiller i kveld, blir det hans 300. kamp i proffkarrieren.

Alle turneringer inkludert har Liverpool holdt nullen bare én gang på de 13 siste bortekampene.

Etter seks kamper denne sesongen har hele ni forskjellige Liverpool-spillere havnet i målprotokollen.

Dette blir lagets sjette bortekamp så langt i høst, og de står foreløpig med tolv fulltreffere – i tillegg til de fire i hjemmekampen mot Leicester.

Tangerte Liverpools rekord

Derby slo ut Grimsby i første ligacuprunde, hvor Richard Keogh scoret kampens eneste mål, før de slo Carlisle ut på straffer etter 1–1 i runde to. Darren Bent scoret for de hvitkledde.

Straffekonkurransen, som endte 14–13, tangerte turneringsrekorden som Liverpool satte da de scoret like mange mot Middlesbrough høsten 2014.

Derby-manager Nigel Pearson, tidligere i Leicester, har én uavgjort og ett tap på sine to tidligere møter med Liverpool. Som aktiv spiller var han blant annet med på å slå ut de røde i semifinalen i 1998.

Tidligere Liverpool-keeper Scott Carson spilte ni A-lagskamper i løpet av tre år hos de røde. Nå vokter han buret til Derby.

Spiller angriperen Darren Bent for Derby i kveld, blir det den sjuende klubben han møter Liverpool med gjennom karrieren. Tidligere har han nettet fem ganger på 16 opptredener mot rødtrøyene.

Vanskelig start på sesongen

Etter åtte ligakamper denne sesongen ligger Derby på 20. plass i Championship med seks poeng. De står oppført med én ligaseier hittil.

I løpet av sine åtte siste kamper hjemme på Pride Park har laget scoret to ganger.

Bakover har County sluppet inn åtte mål på ti kamper denne sesongen, mens det har blitt fire scoringer riktig vei.

Som det eneste laget i de fem øverste divisjonene i England har ikke Derby scoret ligamål foran egne supportere denne sesongen.

Derbyshire-klubben har ikke scoret mer enn ett mål på sine ti siste kamper.

Målscorere denne sesongen:

Liverpool: Firmino 3, Coutinho 2, Lallana 2, Mané 2, Sturridge 2, Henderson 1, Lovren 1, Milne 1, Origi 1, selvmål 1

Derby: Anya 1, Bent 1, Forsyth 1, Keogh 1

Statistikk: Ged Rea (liverpoolfc.com), lfchistory.net

Har du innspill til journalisten?
[email protected]