– God harmoni mellom spillere og fans

Marko Grujic har i løpet av de første månedene i Liverpool FC merket seg at det er et godt forhold mellom spillere og fans.

13. sep 2016 kl 11.26 Einar Kvande

Marko Grujic har funnet seg godt tilrette på Merseyside, og takker familieatmosfæren rundt klubben for at overgangen fra serbisk fotball har gått så bra.

20-åringen flyttet til Liverpool i sommer, etter at han i januar ble Jürgen Klopps første spillerkjøp i Anfield-klubben. Han tilbragte vårsesongen på utlån hos klubben han ble hentet fra, Røde Stjerne Beograd.

– Røde Stjerne er en veldig, veldig stor klubb, akkurat som Liverpool. Men hos begge klubbene får man følelsen av familietilhørighet. Det var grunnen til at jeg valgte Liverpool, sier Grujic til Liverpool FC Magazine.

– Det er en harmoni mellom klubben og fansen, og når jeg har vært rundt om i byen føler jeg hvor stor klubben er. Folk rundt om i hele verden støtter Liverpool, noe jeg virkelig fikk oppleve under sommerturen.

Et år med læring

Grujic forteller imidlertid at overgangen fra serbisk fotball ikke bare har vært en dans på roser.

– Det var hardt i sommer. Arbeidet vi gjør her er på et høyere nivå enn jeg var vant med fra Serbia. Løpingen og øvelsene er mye hardere enn jeg har vært vant med fra tidligere, og jeg er fortsatt i en læreprosess. Men jeg er sikker på at jeg vil bli vant til det. Jeg er stolt over at jeg kan jobbe sammen med staben her, og det vil bli bra.

Jeg tror at det først blir neste sesong at jeg virkelig får vist hva jeg kan gjøre.Marko Grujic

– I løpet av denne første sesongen vil jeg bare lære så mye som mulig fra disse karene. Jeg har gleden av å spille sammen med noen av de beste spillerne i verden. Jeg ønsker å få så mange minutter på banen som mulig, og vil forsøke å forbedre meg med tanke på fremtiden. Jeg tror at det først blir neste sesong at jeg virkelig får vist hva jeg kan gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]