Liverpool har ikke tapt på Anfield mot noen av de fem siste regjerende ligamestrene.

7. sep 2016 kl 20.32 Einar Kvande

Leicester kommer til Anfield som regjerende ligamestere på lørdag, og er trolig fortsatt stinne av selvtillit etter ligatriumfen i fjor. Men regjerende ligamestere lykkes sjelden med å få med seg tre poeng hjem fra Anfield. Faktisk har ingen av de fem siste regjerende mestrene klart det.

2015-16: Liverpool – Chelsea 1-1

Chelsea var aldri i nærheten av å forsvare sitt ligamesterskap forrige sesong, og havnet ti poeng bak Liverpool på Premier League-tabellen. Lagene møttes på Anfield i sesongens nest siste ligakamp, og kampen endte uavgjort 1-1. Eden Hazard nettet for gjestene, mens Christian Benteke sørget for poengdeling med en sen utligning.

2014-15: Liverpool – Manchester City 2-1

Lagene møttes på Anfield i mars, og Liverpool sørget for å stikke kjepper i hjulene for et titteljagende City. Jordan Henderson ga de røde en tidlig ledelse, men Pablo Zabaleta utlignet ikke lenge etterpå. Et strålende mål av Philippe Coutinho i andre omgang avgjorde kampen.

2013-14: Liverpool – Manchester United 1-0

Et Manchester United ledet av David Moyes måtte bite i det sure eplet på Anfield. Kampen kom tidlig i det som skulle bli en strålende sesong for Liverpool, hvor de røde var nær å knipe ligatittelen fra Manchester City. En heading fra Daniel Sturridge ble kampens eneste mål mot United.

2012-13: Liverpool – Manchester City 2-2

Et City som vant tittelen i 2011-12 med sesongens siste spark på ballen kom raskt ned på jorda igjen i sin første bortekamp i 2012-13. City fortjente på ingen måte det poenget de fikk med seg fra Anfield. Martin Skrtel ga Liverpool ledelsen med en susende heading i første omgang, før Yaya Toure utlignet i andre omgang. Luiz Suarez førte raskt Liverpool opp i ledelsen igjen, før en forferdelig tabbe av Skrtel ga Carlos Tevez et utligningsmål helt på tampen av kampen.

2011-12: Liverpool – Manchester United 1-1

Et sent utligningsmål av Javier Hernandez forhindret Liverpool å ta alle tre poengene. Steven Gerrard ga de røde ledelsen etter 22 minutters spill.