Spillerbørsen mot LeicesterGodt angrepsspill ga poeng

Spillere langt fremme i banen scoret høyt for Liverpool mot Leicester.

10. sep 2016 kl 21.14 Torbjørn Flatin

Simon Mignolet 6 – Bommet kraftig den eneste gangen han gikk helhjertet ut i feltet før pause. Virket ikke sikker ute i feltet etter pause heller, og det ble ikke noe bedre av at han fikk en solid smell i tillegg. Var våken ute et par ganger da ballen var langs bakken, inkludert en god og viktig redning med beina fra Vardy.

Nathaniel Clyne 6 – Lite med framover, få problemer bakover, ikke så ulikt en vanlig ettermiddag med Clyne.

Joe Matip 7 – Rolig, stødig, og som ruver i luftrommet, på en dag hvor ikke ble presset alt for mye . Det høres akkurat ut som en type som har vært savnet på Anfield, og måtte Matip bare fortsette som han har stevnet så langt i helrødt.

Lucas Leiva 5 – «Sjelden har vel Liverpool hatt spillere som har vært så komfortable med ballen i forsvaret», sa jeg for meg selv med spesielt Milner, Matip og Lucas i tankene – før Lucas hoderystende velger å prøve å klarere inn i eget straffefelt. Han spilte seg sterkt opp, men i noen minutter ga han Leicester håp ved å ha gitt dem en redusering.

James Milner 7 – Bra fremspill som ga 1-0. Spilte fornuftig og hadde godt tak på farlige Mahrez. Synes å ha tatt over venstrebacken, i hvert fall for en god stund fremover.

Jordan Henderson 7 – Var solid i ankerrollen, i en lagdel hvor Leicester er fysisk sterk, og hadde også noen sugende løp både framover og bakover. Burde ha scoret, men det er ikke hans hovedoppgave.

Georginio Wijnaldum 7- Nederlenderen var riktignok på hæla et par ganger og tapte ballen, men var denne gangen involvert mye framover og dukket ofte opp i og rundt straffefeltet, slik han skal gjøre. Sesongens andre assist for Lallana ble det også.

Adam Lallana 8 – En litt tam åpning, men kom stadig mer med og viste intelligente løp og fikse løsninger. Det toppet seg med en herlig avslutning i krysset som ga 3-1.

Sadio Mané 8 – Hadde ikke turboen helt på, men når afrikaneren var involvert så skjedde det alltid noe, inkludert én scoring og én målgivende.

Roberto Firmino 8 – Viste fin ro og kvalitet da han åpnet og avsluttet scoringene. Lojal arbeidsinnsats og ofte kloke valg, og vi lar ham få prisen som Liverpools beste i hard kamp med noen av sine offensive kollegaer.

Daniel Sturridge 7 – Aktiv, bevegelig, og med en hærlig assist til målet som Mané satte inn. Brente et par sjanser som du nettopp håpet ville falle til Daniel Sturridge, men forklarte selv etterpå at han er litt rusten i spissrollen.

Philippe Coutinho, Kevin Stewart og Alberto Moreno – Innbyttere som kom inn da kampen i realiteten var avgjort. Stewart var involvert et par ganger, bl.a. i forbindelse med dødballer, men ingen av dem satte noe preg på kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]