Henrykt over Adam Lallana

Klopp ønsket egentlig ikke å trekke frem enkeltspillere etter kampen mot Hull, men han er full av lovord om Adam Lallana.

26. sep 2016 kl 00.54 Lars Frøsland

Lallana scoret sitt tredje mål for sesongen, og Liverpool.no kåret ham til banens beste mot Hull. Han noterte seg også for målgivende to pasninger og var svært aktiv både i det offensive og defensive spillet.

FUNNET FORMEN:
FUNNET FORMEN:  Adam Lallana har virkelig funnet formen under Jürgen Klopps ledelse.

Dette hadde Klopp å si om Lallana:
– Helt ærlig, siden jeg kom til klubben… Det handler ikke bare om å prestere slik (som mot Hull), men om arbeidsinnsats – det handler om å være invovlert i alt som har med laget å gjøre – alle øktene.

– Han liker å trene, han liker å jobbe. Han har vært slik fra dag én. Nå får han også belønningen for arbeidet. Alt er bra! sier Klopp til Liverpool Echo.

Ny rolle

Adam Lallana har fått en dypere rolle, og fungerer nesten som en indreløper i Klopps system. Klopp tror at Lallana egentlig kunne tenke seg å spiller mer offensivt, men valgte å ikke spørre ham.

– Alle ønsker å ha en definert posisjon. Dersom jeg spør de offensive spillerne hvor de helst vil spille, vil alle si i 10er-rollen, trolig også Lallana, derfor spurte jeg ham ikke, sier Klopp på sin sedvanlige, artige måte.

– Hans press var spektakulært

Klopp er opptatt av høyt press og tidlig gjenvinning. Han lot seg imponere av Lallanas opptreden.

– Det mest spektakulære, foruten scoringen, var hans press og gjenvinning – eller «counter-pressing», som Klopp så fint kaller det.

NY ROLLE:
NY ROLLE:  Også Henderson spiller i en ny, og dypere rolle. Klopp er mektig imponert.

I det Lallana høster ros, vender Klopp oppmerksomheten mot lagkamerat og landslagskollega Jordan Henderson.

– Vi kan snakke om Lallana, men se bare hvor bra Henderson har gjort det i rollen som «nummer 6». Jeg tror mange betvilte om han kunne spille i en sittende rolle, og det er akkurat det han gjør.

Hull-kampen var en lagseier – og vi fortjente å vinne. Jeg er ikke overrasket over spillernes prestasjoner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]