Klopp om tittelkampen:– Ikke altfor langt unna hvis vi gjør alt vi kan

Jürgen Klopp sier ambisjonen som Liverpool-manager er å spille en type fotball som blir husket med glede.

26. sep 2016 kl 20.09 Marius Rabben

Etter fire seire, én uavgjort og ett tap i Premier League hittil debuterer Klopp som Sky Sports-ekspert under kveldens Monday Night Football.

Burnley og Watford avslutter ligarunden på Turf Moor klokka 21 norsk tid. En time tidligere begynte sendingen hvor Klopp er gjest.

Tar imot gode råd

– Jeg har ingen problemer med dette. Jeg er her for første gang, og jeg ser at dere allerede jobber med det, sier tyskeren til kanalen noen timer før sendestart.

Manageren har tidligere snakket om fotball på tyske TV-skjermer, men påpeker at han er «langt ifra» å være den smarteste personen på temaet, og at han følgelig trives med å høre på eksperter.

– Jeg liker det ikke når man ikke tenker før man snakker, men dere er åpenbart forberedt for dette, så alt er bra, forteller Klopp smilende.

– Hvis du sitter tilbake og sier «de burde har gjort mer», «de burde gjort det bedre», «hvorfor scoret de ikke her», så hører jeg ikke etter, for det er sløsing av tid for min del.

Liverpools gode åpning på sesongen, tross mange tøffe bortekamper, har høstet skryt av motspillere og andre klubber managere. På spørsmål fra Jamie Carragher sier Klopp at sesongoppkjøringen var spesielt viktig fordi laget fikk liten tid til å trene under den hektiske fjorårssesongen.

– Nøt hvert minutt av pre-season

– Det var utrolig viktig, for forskjellen er så stor fra det vi hadde, forteller Klopp, og utdyper:

– Vanligvis har vi en normal sesong, men vi hadde den mest intense sesongen med alle de kampene og turneringene, hvor vi også kom til kvartfinalen i FA-cupen, tror jeg, finalen i ligacupen, så vi presset alt ut av sesongen, og det var absolutt ingen tid til å trene.

I sommer begynte de røde sesongforberedelsene i begynnelsen av juli.

– Vi nøt hvert minutt av pre-season, og selv etter at spillerne returnerte fra EM litt senere, hadde vi minst tre og en halv uke med hele stallen, og det var herlig, sier Klopp.

– Vi utnyttet det, vi nøt det, vi jobbet sammen, vi forsøkte å gjøre noen ting. Ikke alle treningskampene var veldig bra, men slik er det når man jobber intenst.

Den harde treningen, ofte med tre økter om dagen, formet grunnlaget før en ligastart med bortekamper på blant annet Emirates, White Hart Lane og Stamford Bridge.

Vanskelig program i sesongstarten

Klopp sier han ikke brukte energi på terminlisten og den tøffe åpningen fordi det ikke kunne endres på.

– Det er en start som vi ikke kan endre på. Jeg vet ikke om det er bedre å møte dem nå eller i november, men jeg vet jeg ikke kan endre det, så jeg bryr meg ikke, forklarer han.

– Vi drar dit og spiller, og vi har aldri tenkt noe særlig på kvaliteten til lagene, kun på hvordan de spiller og slike ting.

– Vi spilte bra og fortjente resultatene vi fikk. Og ja, det var bra, men vi tenker ikke på det. Vi startet mot Arsenal, verken mer eller mindre, så let’s go.

– Selvfølgelig ønsker vi å vinne ligaen

Liverpool-manageren legger til at han vet hvor spørsmålet forsøker å lede ham.

– Det er et stort «rush» i fotballen, og noen sier de ønsker å høre at vi vil vinne ligaen. Selvfølgelig har vi lyst å vinne den, fortsetter tyskeren.

– Jeg vet ikke når det skjer, men det jeg kan si er at hvis vi gjør alt vi kan, så er vi ikke altfor langt unna lagene som kjemper om tittelen.

13 poeng og 16 scoringer på de seks første ligakampene, blant annet med seier over Arsenal, Chelsea og Leicester, poeng mot Tottenham, plasserer Liverpool på en foreløpig fjerdeplass.

– Må skape øyeblikk man kan nyte

På spørsmål om hva som er hans største ambisjon som Liverpool-manager, svarer ikke Klopp titler.

– Bare å spille en type fotball som man liker å huske når man ser tilbake, sier han.

– Sånn er det, og jeg mener det er slik man må gjøre i livet: bruke tiden man har sammen for å skape øyeblikk en virkelig kan nyte når man ser tilbake.

Klarer de røde å spille på den måten Klopp og trenerapparatet ønsker, er det ikke mulig å unngå å være blant de bedre lagene i Premier League, mener han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]