Ingen skitne triks

Chelsea har en løs kanon på dekk i Diego Costa, men Jürgen Klopp har ingen planer om å bevisst provosere den temperamentsfulle spissen.

15. sep 2016 kl 09.12 Einar Kvande

Samtidig har Klopp heller ingen intensjon om å la Costa herje fritt med hans forsvarsspillere.

– Det er viktig å være aggressiv mot Costa. Er du vennlig mot ham har du ingen sjanse. Han er en skikkelig kriger ute på banen. Han bruker kroppen hele tiden, noe som er en av hans største kvaliteter. Han er i verdensklasse, slo Klopp fast under gårsdagens pressekonferanse på Melwood.

Liverpool Echo tror det blir midtstopperne Dejan Lovren og Joel Matip som i første rekke får oppgaven med å stoppe Costa.

– Han var nesten ustoppelig i Chelseas kamp mot Swansea. Han er sterk, det er det ikke tvil om, konstaterer Klopp.

Kontroversiell

Costa har vært kontroversiell i sitt spill som alltid denne sesongen. Han har allerede fått tre gule kort, og var heldig som ikke ble utvist både mot West Ham, Watford og Swansea.

Jeg har aldri bedt mine spillere fremprovosere reaksjoner fra motspillere.Jürgen Klopp

– Planer om å provosere en motstander er ikke en del av våre forberedelser. Jeg har aldri noen gang sagt til mine lag: «Han ligger alltid på grensa til rødt kort, gjør hva dere kan for at han skal få det.»

– Antonio Conte har allerede påvirket ham, så han er helt annerledes nå. Han er i god form. Ja, han er aggressiv, men så langt har jeg ikke sett taklinger hvor du kan si at dette skulle ha vært rødt kort. Mot Swansea skapte han problemer for de to forsvarerne.

– Det kommer til å bli tøffe dueller, men dette handler ikke om en kamp en mot en i 90 minutter, hvor du etterpå kan si: «Jeg tok ham ut av kampen.»

– Det høres fornuftig ut å ta Diego ut av kampen, men det er mye annet som må gjøres enn bare å tenke på Diego Costa. Dessuten er våre spillere i stand til å skape ting på egen hånd.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]