– Interessant, utfordrende og følelsesladd

Slik beskriver Klopp det første året som Liverpool-manager.

16. sep 2016 kl 16.51 Lars Frøsland

I et intervju med Sky Sports deler Klopp sine opplevelser og tanker om sitt første år som manager for Liverpool. Det er riktig nok ikke gått et år riktig ennå, men på relativt kort tid har det blitt en rekke opplevelser og minneverdige øyeblikk for den tyske manageren.

OPPTATT AV TRENING:
OPPTATT AV TRENING:  Klopp er mer opptatt av å utvikle spillere på treningsfeltet, enn å kjøpe stjernespillere. Foto: Propaganda

– Veldig interessant

– Det har vært veldig interessant. Veldig utfordrende – veldig følelsesladd, forteller Klopp til Sky Sports.

– Det har alt vært spilt en rekke følelsesladde kamper – og ikke bare den mot Dortmund. Jeg har også hatt følsomme stunder etter store tap, og vi har dessverre hatt noen av de òg.

Den karismatiske tyskeren har med sin energi og væremåte fått masse oppmerksomhet i Storbritannia. Han er åpenhjertig og ærlig i intervjuer, men han er kanskje best kjent for sin væremåte på sidelinjen under kamp.

Selv sier han at oppførselen på sidelinjen skjer spontant, og at han hadde tenkt «hvilken snål oppførsel» om han så andre gjøre slikt på TV.

Samtidig forteller Klopp at han faktisk har blitt en roligere person, men han vil ikke slutte å engasjere seg på sidelinjen.

– Jeg er ikke opprømt hvert eneste sekund. Men ja, jeg er veldig involvert når det er kamp – det slutter jeg ikke med. Det skjer spontant. Livet er for kort til ikke å feire de gode øyeblikkene.

Livet er for kort til ikke å feire de gode øyeblikkene.Jürgen Klopp

Tillit

Noen managere liker å konstant ha kontroll på hva spillerne foretar seg. Det verserer til og med rykter om at Pep Guardiola hadde «speidere» på hver uteplass i Barcelona, slik at han skulle få beskjed dersom en av hans spillere ikke fulgte rutinene han hadde laget. Slik er ikke Klopp.

– Når spillerne går hjem, kan ikke jeg fortelle dem hva de skal gjøre. Man må skape en tillitsfull atmosfære. Jeg vil ikke gå rundt å tenke «hva gjør de nå. Må jeg ringe dem?».

GODT LIKT:
GODT LIKT:  Spillerne har respondert positivt på ansettelsen av Klopp, og de fleste spillerne har bare lovord å komme med om den tyske manageren.

Klopp har dog vist at han er prinsippfast - og at spillerne må følge de reglene han har satt.

I sommer sendte Klopp midtstopperen Mamadou Sakho hjem fra USA-turneen grunnet franskmannens stadige regelbrudd.

Forklarer taktikken

«Gegegenpressing» er ordet og filosofien Klopp stadig blir spurt om. Uttrykket beskriver høyt press, raske gjenvinninger – og gjerne kontre motstanderens kontring. Klopp forklarer at taktikken hans slettes ikke bare består av gjenvinning, og forklarer:
– Vi er et possesion-lag, men det gir mening å vinne ballen tilbake etter man har mistet den. Fotball er et komplisert spill. Det er ett stort spørsmål man må ha mange forskjellige svar på.

I kveld er Chelsea vertskap for en skikkelig Premier League-godbit. Klopp forventer et helt annet Chelsea lag, enn det han og Liverpool beseiret for et lite år siden.

– Chelsea er utrolig fysiske. De har en god manager og de har hentet inn N’Golo Kanté - en av de beste ballvinnerne i ligaen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]