– Jeg har den angrepskraften jeg trenger

Jürgen Klopp mener at Sadio Mané var den siste brikken i hans offensive puslespill.

16. sep 2016 kl 14.37 Einar Kvande

Mané står bokført med to mål og tre målgivende pasninger før kveldens kamp mot Chelsea, noe Klopp er svært godt fornøyd med, vel vitende om at han også har karer som Daniel Sturridge, Divock Origi, Danny Ings, Roberto Firmino, Philippe Coutinho og Adam Lallana som han kan sjonglere med i angrepsrekka.

Liverpool har scoret ni mål på sine fire første kamper i Premier League. Kun Manchester City har gjort flere.

– Vi har de angrepsvåpnene jeg ønsker meg, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Da jeg tenkte på hva jeg måtte gjøre i transfervinduet, hørte jeg hele tiden at jeg måtte kjøpe den og den spissen. Men det er veldig vanskelig å finne gode spisser. Det er ikke mulig å finne bedre spisser enn de vi allerede har som er tilgjengelige. Uansett handler det ikke om å ha de beste, men om å gjøre det best.

– Nå som vi vant forrige kamp er alle enige med meg. Dersom vi ikke hadde vunnet den ville alle stilt spørsmål rundt det jeg sier. Slik er det bare, og det er ikke noe problem for meg. Men jeg forandrer ikke mening hver uke.

Det er ikke mulig å finne bedre spisser enn de vi allerede har som er tilgjengelige.Jürgen Klopp

– Forrige kamp var bra, og kampen før det var også bra. Tottenham er et vanskelig lag å spille mot. Stoke fikk føle det sist helg. Alle vil få oppleve det i løpet av sesongen. Vi gjorde det veldig bra der.

– Vi er i en god forfatning, men vi må plukke poeng og levere varene hver uke. Vi må vise at vi kan bygge videre på de gode kampene, og håndtere de dårlige kampene.

Bredde og rom

Det var to dimensjoner Klopp ville at en ny angriper skulle gi Liverpool – bredde og rom. Det har Sadio Mané gitt ham.

– Jeg vil si at vi har gjort det mesterlig i kampene selv uten det rommet Sadio har skapt. Vi har ikke akkurat trege spillere, men han er likevel spesiell. Han er kjapp, og i tillegg er han en god fotballspiller, noe som gjør ham til en fin «pakke».

– Men noen av de beste kampene vi har spilt etter at jeg kom til klubben var uten ham. Vi er glade for at vi har ham her, men det er ikke slik at vi nå planlegger alt rundt ham.

Uansett handler det ikke om å ha de beste, men om å gjøre det best.Jürgen Klopp

– Noen ganger gambler vi litt i vårt angrepsspill, og gir ham muligheten til å ligge igjen litt i et spesifikt rom, men det skal vi ikke snakke mer om. Alle spillerne er involvert i forsvarsjobben inntil de ikke er involvert mer, og da handler det om enten å beskytte eget mål eller være en offensiv mulighet.

JUBEL
JUBEL  Sadio Mané har gjort to mål på fire kamper for Liverpool.

– Når du ikke beskytter eget mål, må det være mulig å nå deg med en pasning, eller så må du skape rom. Det er slike ting vi snakker om, og det er slik vi ønsker å benytte Mané.

– Fra første stund av var det ganske åpenbart at Mané ville bli en nyttig spiller for oss. Jeg er veldig glad for at vi kjøpte ham. Jeg ble veldig lettet da jeg hørte at alt var i boks.

– Når kom vi på at vi ville kjøpe ham? Jeg vet når det var, men det er en annen historie. Vi planla hva vi trengte og hva vi ønsket, og hvilken spillertype vi ville ha, og det ble klart at det var mulig å få fatt i ham.

– Det beste med kjøpet av ham var at vi kunne ha ham med oss hele preseason. Han var strålende i noen av de enkleste preseason-kampene, men var litt svakere mot tøffere motstand, men preseason er et fysisk slit. Det ble litt for intenst for ham til tider, men slik må det være under preseason.

– Han kom seg gjennom alle øktene, og fikk dermed en god plattform slik at han kunne passe inn raskt.

Trivsel er viktig

Både Mané, Joel Matip og til en viss grad også Georginio Wijnaldum har funnet seg til rette i Liverpool overraskende kjapt.

– Jeg tror ikke noen av dem leser engelske aviser. Kanskje det hjelper?

– Jeg kommer også fra et annet land, og det kan være smart å skygge unna skogen av britiske aviser, slik at du slipper å lese alt som står om deg. Da slipper du forventningspresset.

– Jeg er ansvarlig for at forventningspresset ikke skal bli for stort for dem. Dette er ting vi snakker om. Du kan ikke innfri andre menneskers forventninger.

Jeg tror ikke noen av dem leser engelske aviser. Kanskje det hjelper?Jürgen Klopp

– Liverpool er en stor klubb. Når du skriver under for klubben må du bare beholde smilet rundt munnen, og ikke tenke på at du har skrevet under for en stor klubb som ikke har hatt suksess på en stund.

– Det er min jobb å sørge for at spillerne trives mens de spiller her. Frem til nå har jeg ikke hørt noe annet, så jeg tror alle trives. Det er bra, for da kan vi alle ta neste steg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]