– Jeg vet hvordan dette høres ut, men jeg ble forelsket

Jürgen Klopp sier det kun er Liverpool som ville klart å lokke ham til seg i fjor høst. Han snakker også om sommeren transfervindu.

2. sep 2016 kl 23.23 Marius Rabben

– Uten å være den med mest selvtillit i verden: jeg tror jeg er rett person for Liverpool, forteller den populære manageren.

I et intervju med Daily Mail snakker Klopp blant annet om tankene før og etter ansettelsen, hvordan det jobbes for å gjøre dagens Liverpool-lag bedre, og kjøp-og-kast-holdningen i fotballen.

Mener det trengs stabilitet i managerstolen

– Jeg kan ikke score, og jeg kan ikke gjøre redninger. Jeg sier ikke at jeg er verdens beste manager heller. Men jeg er ganske god, og jeg er en av de managerne som er skikkelig interessert i struktur, sier han.

– Jeg sover ikke særlig lenge. Dette er en periode hvor klubben trenger stabilitet i denne stolen. De trenger rett person, og jeg er den riktige personen, fordi i mesteparten av tiden er jeg veldig seriøs, men normal.

Klopp nærmer seg elleve måneder som Liverpool-sjef, og har allerede forlenget kontrakten. Avtalen han skrev undre på i sommer, strekker seg til 2022.

– Jeg sier ikke at det ikke var noen andre alternativer, sier han om ansettelsen i fjor høst.

Hadde flere tilbud

– Klubben ville funnet seg en annen manager, og jeg ville fått en annen jobb – kanskje en enklere jobb. Men jeg likte denne klubben før jeg kom hit.

– Det var ikke en stor avgjørelse for min del. Det var den eneste klubben som kunne avbrutt ferien min. Jeg hadde nok av tilbud hvor jeg sa «nei, nei, beklager, ikke nå», og så kom Liverpool. Og jeg vet hvordan dette høres ut, og hva folk vil si, men jeg ble forelsket.

– Jeg følte et ansvar veldig fort. Det er som om en er i mindre indre sirkel, familien min, vennene mine. Jeg følte at Liverpool var begge deler: familie og venner.

Så hva var det han forelsket seg i på Merseyside?

– Vi kan starte med fargen. Så stadionet, folkene i klubben. Jeg er ikke typen som kommer og sier: «Du – sparken!» Det er ikke meg. «Liker ikke trynet hans, eller hans...» Jeg liker å gi én, to og selv tre sjanser. Vi er mennesker. Hvis jeg ble dømt for min første feil, ville jeg ikke vært her.

– Så jeg følte en tro, og det er sånn livet bør være. I fotball er alle under så mye press at alt de gjør, er å forsøke å være trygge. Jeg tar den avgjørelsen, så den, og nå er jeg trygg i, tja, tre uker? Jeg vet om presset, men føler det ikke.

– Til det beste for klubben

I sommer har Premier League-klubbene satt ny rekord på overgangsmarkedet, med godt over én milliard pund i utgifter.

Klopps første sommervindu i England, etter en sesong med to finaletap, endte med seks nye spillere til drøyt 60 millioner pund. Likevel gikk klubben i solid overskudd.

Selv om andre klubber har hentet enkeltspillere som kostet mer enn totalutgiftene til de røde, påpeker tyskeren at han aldri ville kjøpt en dyr spiller bare for å kjøpe.

– Vi har kjøpt nok, og hvis jeg er overbevist, så er jeg overbevist. Det er til det beste for klubben, ikke for meg. Jeg er ikke viktig, sier han.

– Det er store utfordrere i denne ligaen, men vi kan ikke si at «hvis vi hadde hatt den signeringen, så ville vi slått dem, og hvis ikke: ingen mulighet.» Hva er det for noe? Det er ikke viktig at én eller to klubber har mer enn oss. Hvem som var verdens beste i fjor, er ikke viktig.

– Vi er ikke marionetter

– Det som er viktig, er hvem som vil være det neste år. Så lenge vi kan være med i racet, har vi en mulighet. Jeg er ikke misunnelig på noen andre. Jeg har aldri vært det. Jeg elsker dette spillet fordi det er et lagspill: tillit, tro og fellesskap.

Foto: Propaganda

– Hvis man et øyeblikk er strålende, og i neste er det «kom deg ut», så er det ikke ærlig. Og ærlighet er noe av det viktigste i livet.

– Vi er ikke alle marionetter; vi kan ikke bli kastet vekk hver dag. Hvis man bare bytter ut folkene, uten å løse problemene, så vil neste person ha samme problemer. Jobb med løsninger, jobb med fremtiden. Det er det vi gjør.

– Ha tro på metoden vår

Laget fikk en kjempestart på sesongen med 4–3 borte mot Arsenal, noe som var Liverpools andre seier på Emirates noensinne. I andre runde smalt spiller ned på jorda igjen.

Klopp merker de høye forventningene til fansen, men vet at Rom ikke ble bygget på én dag.

– Atmosfæren rundt denne klubben, er hvordan fotball bør være. Men med så mange følelser vil det alltid være utålmodighet.

– Burnley-kampen var et slag i ansiktet. Jeg kan ikke kontrollere forventningene. Folk har lov til å drømme. Alt jeg kan si, er at hvis du virkelig elsker denne klubben, så tro på vår metode. Og det kommer ikke alltid til å være lett, men jeg tror vi klarer det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]