Keeperkamp er positivt for Liverpool

Jürgen Klopp mener det er til det gode at det hersker usikkerhet om hvem som ender opp mellom stengene til de røde.

23. sep 2016 kl 00.07 Torbjørn Flatin

Først kom Simon Mignolet sent tilbake fra EM, så ble Loris Karius skadet under pre-season. Nå er begge friske og i form, Mignolet som har vært Liverpools førstekeeper de siste årene og innkjøpte Karius fra Mainz.

- Er det bedre at vi har en keeper som kan gjøre 20 feil på rekke og rad og du tenker: «Å min Gud, reservekeeperen er så dårlig at jeg ikke kan sette inn ham, eller er det bedre at vi har to sterke keepere?». Manager Jürgen Klopp svarer med et spørsmål når han blir spurt om førstekeeperen til Liverpool, som er et av de store samtaleemnene før lørdagens kamp mot Hull.

- Vi bestemte oss for at vi ønsket to virkelig sterke keepere og nå har vi en situasjon hvor de begge er kampklare.

- Loris kunne ha spilte hele pre-season, gjort det perfekt og kanskje sørget for at Simon var på benken, og det ville vært Loris som hadde presset med å være fast inne som keeper.

- Det dreier seg om å håndtere det presset en blir utsatt for. Ingen er feilfri. Jeg er det ikke, du er det ikke og keepere er det heller ikke.

- Det dreier seg om å ha kvalitet og vi har kvalitet nå.


Sterke keepere

Klopp erkjenner at posisjonen som keeper er annerledes enn en utespiller, men det er ikke dermed sagt at så snart en av hans keepere har blitt et startvalg vil han forbli det.

- La oss se på hvordan dette kan gå, undrer Jürgen videre angående hvem som står mellom stengene på lørdag.

- La oss si at Loris var okay mot Derby. Var det en virkelig kamp for en keeper? I grunnen ikke, slik at jeg også kunne gi ham sjansen i en hjemmekamp. Hva vil det bety for Simon? Det behøver ikke å bety noe.

- Vi kan si at det snart er et landslagsopphold, slik at jeg kunne gi Loris en hjemmekamp samt Swansea borte, og så ville begge ha hatt sjansen til å vise hva de står for.

- Hvis du vinner en kamp 2-0 kan det være at du fortsatt ønsker å skifte ut en midtbanespiller og tro at vi kan vinne den neste 3-0. Det er en mulighet, men jeg aksepterer at det er noe annerledes med en keeper.

- Vi har to veldig sterke keepere og vi tenker på hvor godt de kan prestere og hvordan deres spesielle egenskaper vil hjelpe laget. Slik må jeg ta en avgjørelse.

- Når alt kommer til alt er det hundre prosent positivt. Liverpool vil ha en veldig sterk keeper på lørdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]