Kinesisk klubb bød 45 millioner pund for Christian Benteke i januar

Den belgiske spissen var imidlertid ikke villig til å flytte til Kina.

5. sep 2016 kl 23.50 Einar Kvande

Alt gikk ikke slik Jürgen Klopp ville i løpet av de 88 dagene fra transfervinduet åpnet tidlig i juli og til det stengte ved mindnatt 31. august, skriver Tony Barrett i sin første artikkel for Joe.co.uk.

Klopps forhold til overgangssummer ligger mye nærmere Arsene Wengers tilnærming enn Jose Mourinhos policy på dette området, mener Barrett.

Valuta for pengene fikk derfor stor betydning for hva Liverpool foretok seg på overgangsmarkedet i sommer. Klopp nektet å være med på pengegaloppen dersom han ikke mente det var til hans favør. Sluttresultatet ble at Liverpool gikk i pluss på transfermarkedet i sommervinduet.

VIL HA VALUTA FOR PENGENE
VIL HA VALUTA FOR PENGENE  Jürgen Klopp går ikke på akkord med sine prinsipper på transfermarkedet, ifølge Tony Barrett.

Klopp klarte aldri å finne en venstreback som han mente var god nok eller verdt pengene, og Barrett mener det da var en modig avgjørelse av tyskeren å satse på James Milner som alternativ til Alberto Moreno. Klopp var rett og slett ikke villig til å betale 10 millioner pund for den 19 år gamle Leicester-backen Ben Chilwell.

– Klopps logikk er at dersom du begynner å betale mer for spillere enn de er verdt, setter du deg selv i en svært sårbar posisjon. Valuta for pengene og en god lagånd er nøkkelen til Klopps filosofi, mener Barrett.

– Spillere måtte ikke bare virkelig ønske å spille for Liverpool, de måtte også kjøpe Klopps visjon. Gjorde de ikke det, ville det ikke bli noen overgang, fortsetter den tidligere Times-journalisten.

Dahoud og Pulisic er langsiktige transfermål

Han trekker frem Mario Götze som et eksempel på dette. Da spilleren ba om å få vente til etter EM før han bestemte seg, var ikke Klopp interessert lenger.

Barrett konstaterer ellers at Liverpool fortsatt er interesserte i Borussia Mönchengladbachs Mahmoud Dahoud, og hevder at midtbanespilleren fort kan havne i Anfield-klubben i fremtiden. Det samme gjelder Borussia Dortmunds Christian Pulisic.

– Klopp vil heller vente på at de spillerne han helst vil ha skal bli tilgjengelige, enn å signere spillere lenger ned på prioriteringslisten.

Christian Benteke passet ikke inn i Klopps planer, og ble etter hvert solgt til Crystal Palace. Barrett avslører imidlertid at en kinesisk klubb var villig til å betale hele 45 millioner pund for Benteke i januar, men Benteke ville ikke til Kina.

Barrett skriver også at Liverpool mottok bud på 20 millioner pund for Danny Ings, men den tidligere Burnley-spissen er en mann som Klopp ønsker å beholde.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]