Knallhard kamp om plassene på U23-laget

Det gror godt på Liverpool-akademiet, noe som gir trener Michael Beale luksusproblemer.

26. sep 2016 kl 17.51 Marius Rabben

– Det er slik det skal være, forteller Beale til lokalavisen Liverpool Echo.

U23-treneren mener situasjonen har blitt «gjemt bort» i tidligere sesonger ved at en rekke unggutter var på utlån, og at de denne sesongen har langt flere tilgjengelig.

TØFFE VALG:
TØFFE VALG:  Beale er i likhet med Jürgen Klopp glad for å måtte ta mange vanskelige avgjørelser når lagoppstillingen skal settes opp.

Ryan Kent, Lloyd Jones, Jack Dunn og Sam Hart er utespillerne som er lånt ut fra U23-gruppa dette året. I tillegg spiller Allan og Taiwo Awoniyi på lån i utlandet grunnet mangel på engelsk arbeidstillatelse.

Ute fordi «andre gjør det bra»

Med målvakter som blant andre Kamil Grabara og Andy Firth tilgjengelig er tidligere førstevalg i Danny Ward og Ryan Fulton utlånt til henholdsvis Huddersfield og Chesterfield denne sesongen.

– Det dreier seg også om å være rettferdig overfor spillerne vi har, fortsetter Beale.

– En spiller som Tom Brewitt er ute av laget. Søknaden hans har vært fantastisk, men han ser at Tiago Ilori og Corey Whelan har gjort det spesielt bra. Joe Maguire, Juanma, de er ute fordi andre gjør det bra.

Og konkurransen på laget har gitt resultater etter en vrien åpning med to tap: Full pott og hele 16 nettkjenninger på de fire påfølgende ligakampene er fasiten før sesongens første oppgjør i Premier League International Cup kommende onsdag – mot Wolfsburg.

I tremålsseieren over Sunderland søndag fikk Pedro Chirivella, med fem A-lagskamper bak seg, spille 90 minutter for første gang denne sesongen.

– Han er helt akklimatisert

Etter en lårskade i sommer var spanjolen tilbake i trening i august, men grunnet den interne, harde konkurransen om startplasser har 19-åringen måttet vente.

FÅR SKRYT:
FÅR SKRYT:  Chirivella fikk sin første fulle kamp for sesongen mot Sunderland i helga, og Beale mener spanjolen var best på midtbanen.

Beale påpeker at Chirivella alltid er blitt verdsatt av akademitrenerne, og mener det sier mye at både Brendan Rodgers og Jürgen Klopp har brukt ham på førstelaget.

– Mange bra folk synes han er en god spiller, sier Beale, som legger til at midtbanespilleren nå har funnet seg selv i den engelske fotballen.

– Jeg tror tilpassingen til engelsk fotball er over nå. Han er helt akklimatisert. Tidligere var det noen kamper hvor han ble overkjørt, om du vil, men nå er han blitt en ung mann.

– Det kan sammenliknes med Ovie (Ejaria) på en måte. Nå er de i stand til å holde den intensiteten gående i 90 minutter mye enklere, forklarer han.

Glad for luksusproblem

Beale trekker også frem Chirivella som den han syntes var best av Liverpools midtbanetrio mot Sunderland, med Kevin Stewart og Ejaria i tillegg til spanjolen.

De tvang et populært Liverpool-talent i Cameron Brannagan til en plass på benken fra start. 20-åringen, som var på nippet til å dra på lån til Wigan i sommer, kom inn for Ejaria etter 75 minutter.

– Det er dette man ønsker som manager. Jeg hørte Jürgen nylig sa noe liknende, at klubben er på rett sted hvis han har tøffe valg å ta. Jeg har et problem for øyeblikket, for vi har mange gode unggutter som ønsker å vise seg frem.

STO FREM:
STO FREM:  Danny Ings var blant dem som markerte seg for rødtrøyene under helgas seier. Spissen noterte seg for to nye U23-scoringer.

– Spillerne har imidlertid forståelse for det. Man spiller tre kamper i uka, sier Beale, som ikke legger skjul på at han skal rullere på laget til møtet med Wolfsburg.

Flere kamper denne sesongen

– Nå måtte vi utelate Cam Brannagan, mens Matty Virtue hadde et tåproblem og var ikke involvert. Og man får samtidig inn Pedro og Ovie, sier Beale.

– Hva det viser, er at vi har mange gode unge spillere. Det fine er at vi har flere kamper denne sesongen, så vi kan gjøre endringer på onsdag og deretter søndag.

– Dette er realiteten, om du vil. De er alle nødt til å kjempe, og den som gjør det bra på Melwood vil få sjansen til å spille (for førstelaget).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]