Lang vei tilbake for Sakho

Jürgen Klopp ønsket å låne ut Mamadou Sakho denne sesongen, nå må franskmannen overbevise manageren om at han er verdt en plass på laget til Liverpool.

8. sep 2016 kl 17.16 Torbjørn Flatin

Mamadou Sakho sa nei til flere tilbud om utlån i sommer, etter at han først var utestengt som følge av sin dopingdom, ble skadet og siden sent hjem fra treningsleir i USA p.g.a. manglende disiplin.

Sakho ble tatt med i Liverpools tropp i Premier League, da han ikke ble enig med noen ny arbeidsgiver, og er nå tilbake i trening på Melwood. Jürgen Klopp sa i dag at han visste hva Mama var i stand til, og at det ikke var noe tillit å gjenopprette, men det skinte igjennom at veien tilbake til startoppstillingen kan bli lang for 26-åringen.

- Du må gjøre forberedelser og ta avgjørelser, under et transfervindu. Du må tenke på en del ting, og når du gjør det må du være ærlig overfor spillerne, da du ikke kan forandre troppen etter at vinduet er stengt. Det er slik ikke bare med Mama, men som jeg gjorde med alle spillerne, jeg fortalte dem hva jeg mente var best for hver enkelt. Han kunne ikke spille fotball over en lang periode og du undret over hvordan han skulle få spilletid, sa Klopp som bakgrunn for at han ønsket å låne ut Mamadou Sakho.

- Det ga mening (å låne ham ut), da det forhåpentligvis vil bli vanskelig for ham å få spilletid her. Jeg sier forhåpentligvis da det betyr at de andre spillerne er i form og vi får resultater. Det gjelder naturlig nok ikke for Mama, men for troppen.

- Jeg er ikke så dum at jeg har glemt hva han har prestert tidligere, det er ikke snakk om at han må gjenvinne noe tillit. Nå gjelder det å få Mama i form og så får vi se hva som skjer, hvem som presterer, hvor gode resultater vi får. Mama vet hva dette dreier seg om, jeg vet hva det dreier seg om, og det holder.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]