Lar seg ikke knekke av at utlånet gikk i vasken

Nå håper Cameron Brannagan å få spilletid for førstelaget.

7. sep 2016 kl 22.35 Einar Kvande

Et låneopphold hos Wigan Athletic gikk i vasken for Cameron Brannagan i sommer, men 20-åringen lar seg ikke knekke av den grunn.

Wigan ville i utgangspunktet kjøpe midtbanespilleren for 1 million pund, men det budet ble avslått av Liverpool. Deretter ble det snakk om et låneopphold hos The Latics, men dette gikk altså heller ikke i orden.

– Manageren brukte mange unggutter i cupkampene forrige sesong. Vi forstår at det kan bli vanskeligere å få spilletid denne sesongen, da vi ikke er med i like mange cupturneringer, men vi jobber hardt hver eneste dag på Melwood under managerens ledelse. Vi kan alltid snakke med manageren når vi trenger noe, og han vil hjelpe oss, uttaler Brannagan til Liverpool Echo.

– Som ung spiller må du fortsette å lære. Dersom vi får fortsette på Melwood, og vi fortsetter å gjøre det bra, kan vi få sjansen igjen en gang i fremtiden, kommer det filosofisk fra 20-åringen.

Liker Klopp

Åtte av Brannagans ni førstelagskamper for Liverpool er kommet under Jürgen Klopps ledelse.

– Du ser han er en lidenskapelig manager. Jeg synes det er flott. Jeg foretrekker den managertypen. Jeg foretrekker noen som sier ting slik de er, og som forteller deg sannheten. Jeg føler du kan lære mye av det.

– Han er veldig rolig på treningsfeltet sammenlignet med under kampene. Han elsker spillet, og det er slik han er. Han forandrer seg ikke når han er sammen med spillerne. Han er alltid lidenskapelig. Han er en stor manager, en av de aller beste.

Håper å imponere manageren

Brannagan tenker ikke lenger på mulighetene som det ikke ble noe av i Wigan Atheltic.

– Jeg er her nå, og jeg må bare fortsette å jobbe hardt. Dersom manageren trenger meg, er jeg klar til innsats. Det skal spilles en rekke U23-kamper, så jeg skal fortsette å spille i disse og forsøke å vise hva jeg er i stand til.

– Det var mange spekulasjoner om at jeg skulle «hit og dit», men jeg fokuserte i all hovedsak på de konkrete tilbudene jeg hadde. Dersom manageren hadde akseptert disse, ville jeg trolig ha reist, men han gjorde ikke det og jeg er fortsatt her. Nå prioriterer jeg å jobbe hardt, og spille godt når jeg får sjansen.

– Spill for førstelaget forrige sesong ga mersmak. Du ønsker å spille mer. Som ung gutt på vei opp vet du at du ikke får spille 20 kamper i året for førstelaget. Det er ikke normalt.

– Når jeg er på Melwood forsøker jeg å imponere manageren så mye som mulig. Når jeg trener på akademiet prøver jeg å imponere manageren og U23-staben der. Vi får se hvor det fører meg.

Liverpool U23 spiller mot Leicester på Prenton Park kommende søndag. Avspark er klokken 15.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]