- Mané kan tenne Anfield slik Barnes gjorde

John Aldridge sammenligner med 1987, da The Kop ventet på lagets nye stjerne slik røde supportere nå gjør med Sadio Mané.

6. sep 2016 kl 09.20 Torbjørn Flatin

En ødelagt kloakk gjorde at Liverpool i 1987/88 spilte sine tre første ligakamper på fremmed gress. Ian Rush var solgt til Juventus, men bare de som fulgte med til bortekampene hadde fått se de nye stjernene John Barnes og Peter Beardsley live. De dannet en strålende angrepsrekke med John Aldridge, og Barnes var sensasjonell i de første kampene. John Aldridge erindrer det hele i Liverpool Echo, og mener at de røde nå har en ny favoritt i sine rekker.

- Han har bare spilt tre kamper, men den spenningen som nå bygges opp rundt Sadio Mané er betydelig, forklarer Aldridge.

- Det er lett å forstå. Han er direkte, han kan gå forbi spillere, han ser alltid fremover – og som vi allerede har sett har han et øye for spektakulære skudd.

- Jeg liker ikke å sammenligne med spillere, men situasjonen rundt Mané er veldig lik den som John Barnes hadde da han kom til Anfield i 1987.

- Ikke misforstå, jeg sier ikke at Sadio Mané blir en ny John Barnes, men han skaper et tilsvarende spenningsnivå. Liverpools supportere tørster etter å få et glimt av ham på Anfield, slik som det var i 1987 da John Barnes hadde signert.

- Fansen tørstet etter å se Barnes etter det spillet han hadde vist i bortekampene mot Arsenal, Coventry og West Ham, og han var verdt ventetiden!

- Vår første kamp var mot min gamle klubb Oxford, 12. september. Jeg greide å opprettholde min statistikk om å score i hver kamp fra starten av sesongen, men John Barnes var den alle snakket om etterpå. Han la opp til min scoring og scoret selv det andre (Liverpool vant 2-0). Det var starten på et kjærlighetsforhold til The Kop som fortsatt lever.

- I de tre kampene denne sesongen har Sadio Mané vist at han allerede er blitt en nøkkelspiller. Det kan en bare så på reaksjonene da det var rykter om at han ble skadet for Senegal, og det var midlertidig panikk blant røde fans.

- Han har allerede gjort et stort inntrykk, og hvis han kan ha halvparten så stor innflytelse som det Barnes hadde da ville vi alle være henrykte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]