Matip dropper Afrika-mesterskapet

Midtstopperen velger spill for Liverpool foran spill for Kamerun i januar.

16. sep 2016 kl 08.58 Einar Kvande

Liverpool Echo melder at Joel Matip akter å bli værende i Liverpool når Afrika-mesterskapet spilles i vinter. Forsvarsspilleren bekrefter i et intervju med Telegraph at han ikke kommer til å representere Kamerun i Afrika-mesterskapet i januar.

Matip står bokført med 27 landskamper for Kamerun, men har ikke spilt for dem det siste året. Kamerun er kvalifisert for mesterskapet som spilles i Gabon fra 14. januar til 5. februar, men Matip har ingen planer om å gå glipp av en rekke Liverpool-kamper.

– Jeg konsentrerer meg om Liverpool for øyeblikket, siteres Matip av Telegraph.

– Det er lenge til januar, så du vet aldri, men det er planen, fortsetter han.

REISINGEN TÆRER PÅ KREFTENE
REISINGEN TÆRER PÅ KREFTENE  Joel Matip ønsker å la kroppen få sårt tiltrengt hvile i periodene hvor det spilles landskamper.

– Jeg hadde skadeproblemer i fjor. De ekstra kampene og reisingen ville ha gjort det vanskeligere for meg. Jeg måtte lytte til kroppen min, og den fortalte meg at periodene når det spilles landskamper var de riktige tidspunktene for meg til å ta en pause.

– Jeg snakket med Kameruns manager, og han var ikke særlig glad, men jeg måtte gjøre det som var riktig for meg for å være 100%, og sørge for at jeg ikke blir skadet igjen. Spesielt på dette viktige tidspunktet i min karriere, hvor jeg akkurat har begynt å spille for Liverpool.

Nå ser Matip frem til kampen mot Chelsea, og duellen mot Diego Costa.

– Dersom en motstander forsøker å slenge dritt til meg under en kamp, bryr jeg meg ikke om det. Jeg tror ikke noen er som Costa. Det er alltid en tøff kamp mot disse store lagene, og du må gå i krigen mot dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]