Merker ikke presset av prislappen

Sadio Mané kostet rundt 30 millioner pund fra Southampton, men har på ingen måte latt seg påvirke negativt.

2. sep 2016 kl 21.22 Marius Rabben

– Det er normalt i fotballen. Folk kommer til å prate om det, men jeg føler ikke presset, forteller han, ifølge Liverpool Echo.

Og 24-åringen har også vist det på banen: Liverpool.no’s spillerbørs har kåret Mané til lagets beste spiller i alle de tre kampene han har spilt hittil denne sesongen.

Tror på seg selv

Den ene kampen han sto over grunnet en skulderskade, borte mot Burnley, endte med pinlig tap.

– Jeg har alltid hatt troen på mine kvaliteter, og jeg vet hva jeg kan gjøre for laget mitt. Jeg forsøker bare å jobbe på trening hver dag og gi mitt beste for klubben og supporterne, fortsetter han.

Allerede i ligadebuten viste han Liverpool-fansen noe av det de har i vente. Kjempescoringen mot Arsenal på Emirates, etter et energisk raid, ble feiret på ryggen til manager Jürgen Klopp.

– Jeg var veldig glad for å score mitt første mål i min første kamp for Liverpool, sier han.

RAKETT:
RAKETT:  Mané hamret ballen i krysset etter et flott raid fra høyrekanten mot Arsenal i ligaåpningen.

– Viktigst av alt var at vi vant kampen. Jeg ønsker å takke alle for støtten jeg har fått av fansen og klubben.

For tiden befinner Mané seg i Dakar i hjemlandet, i påvente av lørdagens siste kamp i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet – mot Namibia.

Senegal er imidlertid allerede klar for turneringen som skal spilles i Gabon fra 14. januar til 5. februar, noe som gjør at Mané vil miste Liverpools ligakamper mot Manchester United (B), Swansea (H), Chelsea (H) og Hull (B).

Dersom de røde tar seg til semifinalene i ligacupen, må de også klare seg uten den lynraske angriperen. Det samme gjelder tredje og fjerde runde i FA-cupen.

Vil skrive historie

Hovedpersonen selv er fast innstilt på å hjelpe landet til en historisk triumf. Senegal har nemlig aldri vunnet turneringen, og nærmest kom de da de tapte for Kamerun på straffer i 2002.

– Det er ikke enkelt for Senegal-fansen når laget kommer til Afrikamesterskapet og ryker ut i første runde, erkjenner Mané.

– De vet vi har kvaliteter, og de vet hva vi er i stand til å gjøre for dem. Alle forstår dem. Vi er profesjonelle, og vi vet hvordan det fungerer.

Liverpool-spilleren tror ting kan klaffe nå som Senegal har ny landslagssjef og nytt team på sidelinja.

– Nå har vi et nytt apparat, en ny trener, og alt går bra. Vi har vunnet noen kamper, og vi er på god vei, sier Mané.

– Nå må vi bare holde det gående i Afrikamesterskapet. Vi skal yte vårt beste for å gjøre det senegalesiske folk fornøyde og stolte ved å vinne den cupen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]