Tre kjappe spørsmål:Positivt overrasket

Vi har spurt tre fra redaksjonen om sesongens forventninger, hvem som bør stå i mål mot Hull og om noen nye har meldt seg på angående en startoppstilling.

23. sep 2016 kl 16.13 Torbjørn Flatin

Etter fem kamper, fire av dem borte, og med 6,plass på tabellen, har dine forventninger forandret seg angående Liverpools ligasesong 2016/17?

Tore Hansen:
- Jeg må ta meg selv litt i nakken. Da sesongen startet merket jeg litt påvirkningen av hypen og det som skjedde og ikke skjedde på transfermarkedet, og så vel i beste fall en litt kjedelig 4. plass som det mest realistiske. Klopp sier jo selv at det viktigste som skjer i jobben hans, skjer på treningsfeltet og ikke på transfermarkedet. Jeg håper han får rett og jeg må innrømme at vi foreløpig har prestert bedre enn forventet rent spillemessig. Det er oppløftende og gjør at forventningene er skrudd opp et hakk eller to. Laget har trolig hatt godt av en hel pre-season under Jürgen Klopps regime. Med en så krevende spillestil er det nok ikke ideelt å ta over midt i en sesong.

Arild Skjæveland:
- Tja, kanskje litt. No har Manchester City vore såpass sterke at eg ikkje kan ta heilt av og drømme om ligagull, men eg er langt meir optimist om at ein skal klare topp fire enn eg var før sesongen. Ting har sett, og ser veldig bra ut så langt.

Marius Rabben:
Jeg forventer at Liverpool skal være en seriøs utfordrer til topp fire, og kanskje høyere grunnet null europacup. Sesonginnledningen har etter min mening bekreftet at det er realistisk, men jeg er mer spent på hvordan de elleve neste kampene – med mange motstandere som er antatt svakere enn de røde – forløper seg. Klarer man endelig å finne en formel mot lavtliggende, defensivt sterke lag, er det lov å drømme litt.

Keeperspørsmålet er blitt stilt før, men nå spilte Loris Karius siste kamp mot Derby. Hvem synes du skal starte i mål mot Hull, Loris Karius eller Simon Mignolet?

Marius Rabben
- Personlig ville jeg valgt Karius, og gitt ham muligheten til å få i gang rytmen. Det er forhåpentlig han Klopp satser på langsiktig sett, og etter en grei debut ville det vært fint å se ham på Anfield i Premier League nå. Mignolet er ekstremt god på sitt beste, men Karius, som åpenbart kan utfordre Mignolet på streken, er bedre med ballen i beina, noe jeg tror resten av laget føler en trygghet i.

Arild Skjæveland:
- Eg er ikkje kjempebegeistra for Simon Mignolet, og har gledd meg til Loris Karius er tilbake, men det såg ut som ein keeper som mangla kamptrening, noko som vel er naturleg etter to månedar utan. Eg ser gjerne at Karius får nokre kampar for U23-laget for å bli heilt klar og skarp - så kan Mignolet få stå fram til neste landslagspause.

Tore Hansen:
- Mignolet. Jeg vokser nok ikke på popularitets-skalaen til mange av vennene mine med å si det, men jeg synes Simon har levert jevnt bra frem til nå og bør få stå inntil videre. Jeg føler ikke jeg har sett nok av Karius enda, selv om det ligger litt i kortene at han er mer enn bare en utfordrer og at tyskeren kommer inn på sikt. Foreløpig er han ikke spesielt bedre enn Mignolet i feltet synes jeg, selv om han kanskje har en mer offensiv og kommanderende spillestil når han først går ut?

Loris Karius er klar til å kjempe om en plass i Liverpools mål,
Loris Karius er klar til å kjempe om en plass i Liverpools mål,  men delte meninger om han fortjener sjansen på "ligalaget" riktig ennå.

Var det noen som spilte i Ligacupen mot Derby som du synes meldte seg på i kampen om en startplass på «ligalaget», og er det noen du synes fortjener mer spilletid?

Arild Skjæveland:
- Var kjekt få sjå Marko Grujic, men eg trur ikkje eg ville ha kasta han inn frå start i ein ligakamp allereie. Mot ganske tam motstand var det vel eigentleg dei som allereie speler i ligaen som gjorde sakene sine best, spesielt framover. James Milner har gjort sakene sine bra på venstrebacken, men eg kunne tenkt meg å ha gitt Alberto Moreno ein ny sjanse. Spesielt mot eit lag som Hull.

Marius Rabben:
Isolert sett vil jeg se mer av Origi og Grujic, men det er vanskelig å finne en umiddelbar startplass til dem på et toppet lag. Personlig håper jeg Moreno får spille igjen, selv om Milner har vært trofast som vikar. Mot Hull bør Liverpool dominere banespillet, og Moreno er et våpen fremover. I tillegg utklasser han Milner på fart, noe som naturligvis er en stor fordel på kontringer imot. Det manglet mot Burnley.

Tore Hansen:
- Egentlig ikke hvis jeg skal være dønn ærlig. Can, Origi, Lucas og Moreno av de etablerte viste at de holder et bra nivå. Fint med en god scoring av Origi, rett og slett fordi vi trenger scoringsfarlige spisser. Spesielt når vi skal begynne å sloss med antatt dårligere lag på eget gress. Can vil jo sikkert komme sterkt utover sesongen. Moreno og Lucas dummet seg ikke ut og spilte bra begge to. Likevel synes jeg Klopp har truffet bra på den 11-eren han har satt til igaen. Ings, Ejaria og Karius kan alle få innhopp utover høsten, men trolig ikke mer enn det – kanskje med unntak av keeperen?

Marko Grujic -
Marko Grujic -   en som banker på førstelagsdøra til Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]