Spillerne med flest straffemål på rad i Liverpool

James Milner scoret på fire av fire straffer for Liverpool. Han har likevel langt igjen til den syke rekorden for flest straffemål på rad.

4. sep 2016 kl 10.29 Arve Vassbotten

I november i fjor ble James Milner den 16. spillere som har scoret på straffe for tre eller flere Premier League-klubber, da han avgjorde kampen mot Swansea. Bare Yakubu, Teddy Sheringham og Darren Bent har scoret for fire klubber.

Selv om Milner ikke tatt veldig mange straffer opp gjennom årene i Premier League, har han vist seg å være veldig sikker når han først gjør det og har bare bommet tre ganger. I tiden i Liverpool har han så langt hundre prosent uttelling fra krittmerket.

Da han satte inn straffen mot Tottenham forrige helg, var det hans fjerde treff på fire forsøk siden han kom til Liverpool sommeren 2015.

Men selv om Milner er sikker, må han sette endel til for å komme opp på lista over de Liverpool-spillerne som har scoret på flest straffer på rad.

Her er rekordlisten, som Liverpoolfc.com presenterte denne uken:

8 på rad:

SIKKER:
SIKKER:   Dirk Kuyt.

Terry McDermot scoret på sju straffer på rad i 1981-82-sesongen. Tommy Smith klarte det samme mellom 1967 og 1969.

Dirk Kuytvar også en sikker mann fra straffemerket og scoret på åtte på rad mellom 2007 og 2011.

Phil Neal hadde to perioder der han scoret på åtte straffer på rad. De to periodene ble bare skilt av en straffemiss. Ikke dårlig det heller med en bom på 17 forsøk.

Danny Murphy hadde også åtte på rad mellom 2002 og 2004, men bommet aldri for Liverpool i perioden han var der, og avsluttet karrieren med åtte av åtte.

10 på rad:

Billy Liddell scoret ti på rad mellom 1955 til 1957.

11 på rad:

John Aldridge scoret 11 på rad før hans eneste bom kom i FA Cup-finalen på Wembley i 1988.

MESTSCORENDE:
MESTSCORENDE:  Steven Gerrard har scoret på flest straffer i Liverpool-historien.

12 på rad:

Steven Gerrard hadde 12 treff på rad. Rekorden kom på litt over et år fra 2013, og ble kronet med to straffespark i samme kamp mot Man Utd på Old Trafford, bommen kom på det tredje forsøket i samme kamp. Gerrard er likevel den spilleren som har scoret på flest straffer i Liverpool-historien med 47 mål.

Gordon Hodgson hadde også 12 treff på rad i en treårsperiode fra 1931.

STRAFFEKONGE:
STRAFFEKONGE:  Jan Mølby klarte to ganger å sette 18 mål på rad på straffer.

18 mål på rad:

Spilleren med soleklart flest straffesparktreff på rad i Liverpool er Jan Mølby. To ganger klarte han å score på 18(!) straffer på rad. Han scoret fra straffemerket på 36 av 37 forsøk mellom 17. mars 1986 og 14. mars 1995.

Mølbys eneste bom i perioden kom mot Chelsea på Stamford Bridge i desember 1989.

I hele Liverpool-karrieren scoret han på 42 av 45 straffer, og står dermed igjen med en treffprosent på 93!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]