Tre kjappe:Sadio Mané er allerede blitt en nøkkelspiller

Redaksjonen diskuterer Sadio Manés stjernestatus, årets Leicester-utgave, kampen på lørdag og hvordan nye Main Stand vil påvirke stemningen på stadion.

7. sep 2016 kl 16.47 Einar Kvande

Da ryktene gikk om en kneskade på Sadio Mané denne uken ble det ramaskrik blant røde supportere. Er Mané allerede blitt en nøkkelspiller for LFC, som man er avhengig av for å få spillet til å fungere?

Tore Hansen:
Mané har vært den store positive overraskelsen så langt denne sesongen. Utrolig raskt rykk, finslepen teknikk og farlig foran mål. Spesielt avslutningsegenskapene foran kassa kan bli avgjørende for oss hvis vi skal tenke topplassering, så lenge vi spiller uten en klassisk spiss på topp. Mané spiller med stor gjennombruddskraft og nettopp det er vi avhengig av hvis vi skal bryte ned lag. Spesielt lag som ligger lavt og klarer å utnytte våre defensive svakheter, slik som Burnley gjorde det. Senegaleseren kan definitivt bli en nøkkelspiller for oss denne sesongen. Manesjen er klar for Sadio!

Torbjørn Flatin:
Han fremstår allerede som en nøkkelspiller, selv om jeg inderlig håper at Liverpool ikke er så avhengig av ham som det virket mot Burnley. Det jeg spesielt liker er hans energi og åpenbare lyst til å spille fotball. Det er fortsatt noe jeg hvisker, men i så måte minner han meg om Luis Suarez.

Arild Skjæveland:
Så god han var mot Arsenal, Burton og Tottenham, og korleis Liverpool sleit mot Burnley, er det ingen tvil om det. Han har noko litt annleis, og med den ekstreme farten vil han alltid vera eit våpen. Spesielt på bortebane.

Regjerende ligamester Leicester er første motstander på Anfield denne sesongen. Hvordan vil du karakterisere årets Leicester-utgave sammenlignet med fjorårets, og hvor tror du «revene» vil ende på tabellen?

Tore Hansen:
All logikk tilsier at «normal service resumes» i Premier League denne sesongen. Leicester har imidlertid klart å beholde overraskende mange spillere over sommeren og kan definitivt bli et 6-8. plass lag denne sesongen. Det vil overraske meg stort hvis de kommer høyere enn sjetteplass. Jeg har kun sett den første ligakampen deres, og da virket de veldig tynget av forventningene og «bakrusen» fra vårens avslutning.

HJEMME MOT LEICESTER
HJEMME MOT LEICESTER  Roberto Firmino i aksjon da Liverpool spilte borte mot Leicester i februar.

Torbjørn Flatin:
På vegne av Leicester ville jeg vært veldig fornøyd med transfervinduet, hvor de «slapp unna» med bare å miste N’Golo Kante av nøkkelspillerne, og det som følge av en utkjøpsklausul. De har i tillegg fått større bredde i troppen, ikke minst på topp med kjøpene av Musa og Slimani. Men – nå er de i forsvarsposisjon og jeg vil tippe dem et sted på 7-10. plass på tabellen.

Arild Skjæveland:
Svake mot Hull i første, men såg bra ut både mot Arsenal og Swansea. Har og forsterka laget sidan sist, men forventar at dei på ny vil ligge ganske djupt og satse på raske kontringar på Anfield. Eg trur dei vil koma på 6-7. plass denne sesongen.

Hvordan ser du for deg kampforløpet mot Leicester lørdag ettermiddag, og hvordan tror du nye Main Stand vil påvirke stemningen på Anfield?

Tore Hansen:
Håper ikke jeg virker negativ, men du verden for en ståhei på grunn av åpningen av en ny tribunedel. Sånn, nå er det sagt! Jeg tror ikke det vil påvirke stemningen spesielt verken den ene eller andre veien. De nye setene på Main Stand er jo mye hospitality og det skaper normalt ikke «liv». Men vi trenger uansett større kapasitet og inntekter for å holde følge med de andre lagene i Premier League, slik verden rundt oss har blitt. Jeg håper vi scorer det første målet lørdag. Vi trenger en kamp som åpner seg litt opp. Da kan det bli moro. Hvis ikke målene kommer og vi bli liggende og stange kan alt skje. Jeg er imidlertid optimist i forhold til seier og går for 3-1 til the redmen.

Torbjørn Flatin:
Jeg blir overrasket om ikke Liverpool tar initiativet, og så gjelder det å stoppe kontringene til Leicester med Mahrez og Vardy. Alt annet enn tre poeng vil være skuffende og jeg går for 2-1 til de røde. Nå banner jeg kanskje aldri så lite i kjerka, men nye Main Stand er først og fremst veldig viktig for forretningen Liverpool FC. Det er heller aldri feil at supporterne får bedre fasiliteter, men at noen tusen ekstra vinker fra sine VIP-plasser tviler jeg kommer til å påvirke stemningen i særlig grad.

Arild Skjæveland:
Alltid stas med første heimekamp, og gler meg veldig til å sjå korleis den nye tribunen blir. Forhåpentlegvis blir stemninga god, med kveldskamp på laurdagskvelden. Eg ser for meg eit Liverpool som vil ha ballen mykje, og då får ein håpe at ein kjem seg til større sjansar enn mot Burnley. Leicester er alltid skumle, men eg trur på same resultat som i fjor. 1-0 til Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]