U23-laget spiller mandag kveld:– Satte standarden i forrige kamp

Kaptein Harry Wilson mener den gode prestasjonen mot Leicester sist er grunnlaget for hvordan U23-laget bør spille denne sesongen.

19. sep 2016 kl 13.11 Marius Rabben

Med Jürgen Klopp på tribunen feide de røde ungguttene Leicester av banen på Prenton Park for en drøy uke siden. Nå venter Tottenham i hovedstaden.

– Første omgang mot Leicester var en briljant lagprestasjon, sier Wilson, som scorets lagets tredje, til klubbens nettsider.

Rettet på feil fra åpningskampene

Stortalentet trekker frem pasningsspillet, tempoet og de mange målsjansene som sentrale faktorer fra forrige kamp, hvor Liverpool ledet 4–0 allerede til pause. Det ble også sluttresultatet.

– Det var moro å spille. Vi åpnet ikke sesongen slik noen av oss ønsket, og vi hadde noen skuffende resultater, med tap for Southampton og Chelsea. Vi analyserte de kampene, så på hva vi gjorde feil, og tok det med oss til Arsenal-kampen og deretter Leicester.

I august ble Arsenal slått 3–1 på Emirates, og den påfølgende seieren over Leicester sørget for at rødtrøyene ligger på sjetteplass etter fire runder i Premier League 2.

– Den første omgangen mot Leicester var på veldig høyt prestasjonsnivå, og vi ønsker å følge det opp mot Tottenham nå. Stallen er ganske ung i år, men i de siste kampene har vi vist at vi har kvalitetene som skal til for å gjøre det bra i denne ligaen, forteller Wilson.

– Alle vil inn på førstelaget

19-åringen, som i sommer fikk ansvaret som lagets kaptein, erkjenner at det er ekstra stas prestere foran Klopp på tribunen. Tyskeren var tydelig imponert mot Leicester.

– Det er stort når manageren kommer for å se på, sier han.

FØLGER MED:
FØLGER MED:  Jürgen Klopp overvar seieren over Leicester for en drøy uke siden, og Wilson legger ikke skjul på at det inspirerer spillerne.

– Det er en enorm mulighet for oss alle til å spille bra og forsøke å imponere ham. Manageren har tidligere vist at han er villig til å gi unge spillere sjansen, så det er opp til oss å gjøre det bra.

– Alles mål er å komme inn i førstelagstroppen. Vi har sett typer som Kevin Stewart og Ovie Ejaria gjøre det bra etter å ha fått muligheten, og det gir deg mye håp ettersom det viser at alle kan klare det hvis man er god.

Wilson måtte se siste halvdel av forrige sesong fra sidelinja grunnet brudd i ei tå, men er en brikke for U23-laget etter å ha blitt klar i tide til pre-season i sommer.

– Var vanskelig

– Forrige sesong var et mareritt for meg, forklarer Wilson, som ikke var på banen fra februar til sesongslutt.

– I forkant hadde jeg vært heldig nok til å unnslippe lange skadeavbrekk, så det var vanskelig for meg å måtte håndtere en skade og ikke være i stand til å spille.

– Jeg forsøkte bare å være sterk mentalt, og nå er jeg tilbake i form og håper å legge skadeproblemene bak meg.

Avspark i U23-kampen mellom Tottenham og Liverpool er klokka 20, men oppgjøret blir ikke vist direkte på LFCTV. Følg med på Liverpool.no for oppdateringer utover kvelden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]