Klopp har funnet en ellever:Stabilt laguttak

Det er fem sesonger siden Liverpool hadde benyttet færre spillere fra start i ligaen etter seks kamper.

27. sep 2016 kl 19.05 Torbjørn Flatin

Liverpool var gjennom en hektisk transfersommer med seks nye kjøp og en rekke spillere ut. Med Marko Grujic tilbake fra forpliktende utlån var det i realiteten sju nye mann i førstelagstroppen.

Likevel har Jürgen Klopp vært rimelig stabil i sitt laguttak så langt. I Premier League har totalt 16 spillere vært på banen fra start med en liverbird på brystet.

En må tilbake til 2011/12 før en finner en sesong hvor det var færre bytter innledningsvis, da Kenny Dalglish kun hadde benyttet 14 spillere fra start på de seks første kampene.

11 har startet fire kamper eller mer

I laguttakene til Jürgen Klopp har Nataniel Clyne og midtbanetrioen Jordan Henderson, Adam Lallana og Georginio Wijnaldum startet alle kampene.


Simon Mignolet, James Milner, Sadio Mané, Roberto Firmino og Philippe Coutinho har i tillegg startet fem kamper. For de tre sistnevnte har det enten dreid seg om småskader eller lang tur tilbake fra Brasil som har gjort at de har vært utenfor, mens Milner har etablert seg på venstrebacken og Mignolet begynte sesongen mellom stengene.

Dejan Lovren og Joel Matip ser ut til å være det foretrukne midtstopperparet men skader har sørget for at duoen har startet fire kamper hver seg, med coveret Ragnar Klavan fra avspark tre ganger.

De som i tillegg har fått muligheten fra første fløytesignal er Loris Karius, Alberto Moreno, Lucas og Daniel Sturridge. Moreno har mistet sin startplass på venstrebacken, mens Karius har kommet inn mellom stengene. Lucas er et rutinert alternativ både for midtforsvaret og den sentrale midtbanen, mens Sturridge er et offensivt våpen som har vært med tre ganger fra avspark og to ganger som innbytter.

Slik det ser ut nå er dette førsteoppstillingen til Jürgen Klopp:

Karius; Clyne, Matip, Lovren, Milner; Henderson, Wijnaldum, Lallana; Coutinho, Firmino, Mané.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]