Sulten på scoring

Georginio Wijnaldum har fortsatt ikke scoret for Liverpool. Det irriterer nederlenderen.

15. sep 2016 kl 10.47 Einar Kvande

Midtbanespilleren tegnet seg hyppig på scoringslista i sin forrige klubb, Newcastle, og håper også å krydre sitt spill i Liverpool med scoringer.

– Jeg er vant til å score mål. Opp gjennom årene har jeg scoret masse mål fra min midtbaneposisjon, og når du får smaken på scoringer vil du alltid ha mer, sier Wijnaldum til Liverpoolfc.com.

– Du hungrer etter å score mål, og du kommer til å være grådig for å klare det. Denne følelsen har jeg akkurat nå.

– Det viktigste er likevel hvordan jeg kan hjelpe laget. Dersom det er gjennom målgivende pasninger, så er det fint. Men selvsagt ønsker jeg å score også, for det har jeg gjort i alle de år, for flere ulike lag, så det er noe jeg vet jeg kan.

– Laget er alltid viktigst

– Jeg jakter scoringer, for når du er vant til å score mål, ønsker du alltid å gjøre flere, selv fra en midtbaneposisjon. Samtidig er det viktig at du tenker på hva du må gjøre for å hjelpe lagkameratene og laget.

– Jeg har notert meg for et par målgivende pasninger, og stresser ikke for å få scoringer. Jeg har tro på mine kvaliteter, og vet at målene vil komme. Laget er alltid viktigst, og dersom vi vinner kampene er alt greit.

– I lagene jeg spilte for i Holland var det ikke så mange som var med frem i angrep. Her i Liverpool angriper vi av og til med både seks og sju spillere, og det er mye. Dette opplevde jeg kun med ett lag i Holland, og det var i min første sesong i PSV Eindhoven. Årene før og etter det, var det langt færre spillere som var med frem i angrep. Fire eller kanskje fem, men aldri seks og sju.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]