Les deg opp før helgens kamp:Tar imot seriemesteren

Forrige sesong ble det 1-1 mellom Klopp og Ranieri. Hvem tar neste triumf?

8. sep 2016 kl 18.32 Lars Frøsland

Til helgen spilles den fjerde runden av årets Premier League-sesong. For Liverpool blir det dog en spesiell kamp, når Anfield introduserer 8000 nye tilskuere på nye Main Stand.

For Leicesters del er trolig ikke møtet på Anfield høydepunktet den kommende uken. Ranieris mannskap skal nemlig ut i sin første Champions League-kamp noensinne – bare tre dager etter kampen mot Liverpool.

Likevel er det ingen grunn til å forvente at fjorårets serievinner vil spare spillere på lørdag. Og med sin nærmest skadefrie tropp, kan Ranieri velge fritt blant sine beste spillere.

OPPTUR:
OPPTUR:  Liverpools slo Leicester på Anfield i fjor.

Slik har sesonginnledningen vært

Liverpools sesongstart har egentlig vært som forventet: oppturer, store skuffelser – spenning og dramatikk. 4-3 mot Arsenal ble etterfulgt av et stygt tap mot Burnley. Borte mot Tottenham fikk Liverpool med seg et godt resultat – samtidig var Klopp skuffet over at det bare ble ett poeng.

Fire poeng er fasiten så langt, og det er kanskje symptomatisk for Liverpool å ta henholdsvis tre og ett poeng borte mot Arsenal og Tottenham, mens det ble null poeng mot nyopprykkede Burnley.

Liverpools målscorere:
Coutinho (2)
Lallana
Mané
Milner

For Leicester ble det en skikkelig nedtur på sesongen. Seriemesterne ble beseiret av Hull, der norske Diomande var med på å senke Revene. I runde nummer to leverte Ranieries utvalgte en hederlig kamp mot Arsenal, som endte 0-0. Leicester kunne bokføre sin første seier for sesongen med en 2-1-seier mot Swansea.

Sånn sett har Liverpools motstander hatt en positiv formkurve, selv om de står nøyaktig med like mange poeng som Liverpool.

Leicesters målscorere:
Mahrez
Morgan
Vardy

Forrige sesong

Tilsvarende oppgjør i fjor endte 1-0 til Liverpool. Da ble Christian Benteke matchvinner, og rødtrøyene fikk en forholdsvis enkel oppgave mot Leicester.

Kampen på King Power Stadium var en av dem Liverpool-supporterne ikke klarte å bli helt klok på. Liverpool startet godt, men så skjøt Jamie Vardy luften ut av Liverpool-spillerne med et fantastisk langskudd.

Leicester vant 2-0.

Liverpool er oddsmakernes favoritt - lørdag klokken 18.30 får vi fasiten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]