Tror på topp seks for Leicester

Den lokale pressen er meget fornøyd med transfervinduet til ligamester Leicester, og venter nå spent på at rekordkjøpet Islam Slimani skal spille sammen med toppscorer Jamie Vardy.

8. sep 2016 kl 12.56 Torbjørn Flatin

Rob Tanner i Leicester Mercery har kommentert noen spørsmål fra avisens lesere, om ligamester Leicester og hvordan han ser på mulighetene til «revene» denne sesongen.

  • Leicester City har hatt et utmerket transfervindu. Bare N’Golo Kante forsvant av nøkkelspillerne, mens de andre knyttet seg til klubben på lengre sikt ved å skrive nye avtaler.
  • Det viser at Leicester er i stand til å konkurrere med eliten, både på og utenfor banen.
  • Leicester har hentet inn seks nye spillere, etter å ha brutt transferrekorden tre ganger, og har styrket bredden i sin spillerstall.
  • Kjøpet av Islam Slimani, for nesten tre ganger så mye som de £10M som tidligere var mest betalt for Leonardo Ulloa, viser at City har høynet sitt nivå etter ligagullet.
  • Leicester har nå gitt seg selv flere alternativer. Slimani vil spille en verdifull rolle ved siden av Jamie Vardy i angrep, mens Ahmed Musa så langt har vært spennende som innbytter. Daniel Amartey viste lovende takter som midtbaneanker mot Swansea, og i tillegg har inn nyinnkjøpte Nampalys Mendy og Andy King.
  • Spesielt i angrepet er det variasjonsmuligheter med Vardy, Slimani, Musa Okazaki og Ulloa. Unge spillere som Demarai Gray og Ben Chilwell vil ventelig også få muligheter, spesielt nå som Champions League starter opp i september.
  • I den første kampen mot Hull så det ut som om spillerne fortsatt feiret ligagullet, mens de var kommet til hektene mot Arsenal og lignet Leicester fra forrige sesong mot Swansea.
  • Danny Drinkwater har vært utmerket i de første kampene og må være formspilleren blant midtbanespillerne i Premier League. Mahrez har kommet litt tregt i gang, men viste under spill med Algerie sist helg at han begynner å finne tilbake til den magien han besitter.
  • Dette er en sesong som vil stille store krav til Leicester City, men med troppen som nå er på Filbert Street kan det være godt nok til topp seks i Premier League og avansement til cupspillet i Champions League.

Leicesters kamper så langt i Premier League: Hull – Leicester 2-1, Leicester – Arsenal 0-0, Leicester – Swansea 2-1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]